България

Редно е операцията на ДАНС да продължи с удар срещу БХК

Вчера ДАНС започна мащабна операция срещу привържениците на “Ислямска държава” у нас, като акции имаше в Пазарджик, Пловдив, Асеновград, Смолян и Хасково. Сред задържаните е небезизвестния Ахмед Муса Ахмед. Това е добро начало, но се надяваме този път крайния резултат да е значително по-сериозен от последния път. Тогава след акцията на ДАНС и последвалото дело бе осъден ефективно единствено Ахмед Муса, при това едва на 4 години затвор и то заради стара негова присъда. Тези лица представляват реална опасност за националната ни сигурност и мира в страната и е редно да получат съответното отношение. В момента и обществените настроения и политическия климат в ЕС позволяват да се действа решително срещу тях и проблема да бъде ликвидиран. От тук на сетне, нещата са в ръцете на институциите.

Но за да бъде поразена цялата мрежа са необходими и мерки срещу тези, които активно подкрепяха джихадистките структури. В частност Български хелзински комитет, които оказаха всестранна поддръжка на Ахмед Муса, при предишното преследване срещу него. Многократно Кънев и компания водеха целенасочена информационна диверсия в общественото пространство, опитвайки да изкарат Муса жертва. В тези си усилия, те получиха поддръжката на журналисти от Дойче Веле за България, в лицето на Н. Цеков и Даря Попова-Витцел. Има съвсем основателни съмнения за връзки на БХК с радикални ислямистки групировки. Особено показателно е поведението на организацията по въпроса с нелегалните имигранти (сред които бяха установени лица, съпричастни с терористични групи). Припомняме, че не друг, а полк. Николай Чирпанлиев, председател на Държавната агенция за бежанците, обвини БХК в подстрекателство на бунтове в лагерите.

Има редица факти, навеждащи на мисълта, че БХК умишлено работи в полза на ислямския тероризъм, правещ опити да проникне у нас. По-подробно сме ги описали – ТУК. Ако има сериозна воля от страна на службите за справяне с този проблем, редно е следващият удар да е насочен срещу БХК.

Подобни статии

Коментара

  1. Всички подкрепяме изявлението.Искаме разследване на БХК за опасна за територията и населението на България дейност.

  2. Няма какво да чакаме ДАНС влизаме в сградите на БХК и бой ебан и сръбска музика

  3. БХК, МЮФТИИСТВО И ДПС СА Организирана Престъпна Група

  4. нелегални имигранти и бежанци немъ тъквиз копеленца-тва са терористи4ески гадюхи .с цел да ни ебът мамицатъ българска християнска.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button