България

Расистите от БХК са против спазването на закона

Анти-българските расисти от БХК отново скочиха в защита на престъпни практики. Те нападнаха институциите и поискаха българските закони да бъдат грубо нарушени в полза на циганите, позволили си незаконно да строят на общинска територия. Гневният изблик на подривната организация дойде, след като в Стара Загора започна акция по разрушаване на незаконни сгради в циганската махала.

С цялата си наглост и безочие, от БХК обявиха, че спазването на българските закони било проява на „расизъм“. На практика те настояха закона да не бъде спазван по отношение на нарушителите от цигански произход и къщите им да не бъдат събаряни. Според БХК за съборените незаконни постройки, държавата трябва да компенсира закононарушителите с нови жилища. Това е все едно да се настоява на заловен крадец да бъдат възстановени материалните загуби от това, че полицията е конфискувала откраднатото.

Тези искания на БХК са проява на груба дискриминация по етнически признак, а атаките срещу изпълнението на българския закон могат да бъдат окачествени като антидържавна дейност. Редно е институциите да вземат сериозни мерки срещу тази организация.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
X