БНС

Расате пред агенция „Блиц“

Расате: Трудно ми е да определя кой от всички боклуци да ни управлява

Боян Расате1

Лидерът на БНС Боян Расате заяви в интервю за БЛИЦ, че политическото движение, което оглавява, ще участва самостоятелно на изборите. Имайки предвид, че в политиката през последните 20 години се въртят едни и същи лица, на мен наистина ми е трудно да преценя кой от всички боклуци е по-добре да ни управлява. Атака и ДПС са два скачени съда, казва още Расате.

– Г-н Расате ще влезете ли в коалиции по време на изборите, мислите ли, че ще вкарате депутати в европарламента или в Народното събрание?

– Ние ще участваме самостоятелно в изборите, но това не означава, че не водим разговори с други организации, които не са компрометирани, не са участвали в управлението и разполагат с честни, достойни Българи и специалисти. Юридическа коалиция обаче няма да правим по обясними причини, свързани с промените в Закона за изборите, които бяха направени съвсем наскоро. Но в нашата кампания, в нашите действия, в нашите листи дори ще намерят място такива хора. С конкретните организации – можем да кажем има такива от ляво има и такива, които стоят в дясно. Говорим примерно за организации като Български работнически съюз, Български национален фронт, която е вдясно. За нас е повече от очевидно, че в настоящия момент, когато Българската държава загива, е повече от глупаво да се разделяме на леви и десни. В нашите листи ще намери място и Тодор Деянов, който е баща на отвлечения Съвестин и др.

Всички останали партии се втурват преди изборите и започват с различни видове инициативи, често благотворителни, докато ние тези неща ги правим през цялото време. Това е, което ни отличава. Второто, другите съществуват, за да вкарат свои депутати в парламента, ние считаме, че имаме една по-особена мисия, която е свързана с рекламата на Българщината и с възраждането на Българското национално самочувствие. В тази връзка в дейността ни не заема централно място колко депутати ще вкараме, колко процента ще вземем. За нас е по-важно същността на това, което правим. Така че, нашите очаквания са да вземем това, което ни се полага и в крайна сметка да успеем да се наложим над останалите организации, които се представят за спасителни за България, за патриотични и какви ли още не. Разбира се гоним минаване на бариерата от 4%, но дали това ще стане не зависи толкова от нас, а от обикновените хора избирателите и от това колко са разбрали кои сме ние и какво искаме.

– Според социологическите проучвания, засега ГЕРБ ще спечели изборите, но има и вариант и БСП отново да се задържи на власт, каква е Вашата прогноза?

– Ако отговоря директно на този въпрос трябва да вляза в една безсмислена прогноза дали ще управляват БСП, дали ще управляват ГЕРБ или някоя друга от сегашните парламентарно представени партии, че някои и от опозиционните. Това е абсолютно без каквото и да е значение за наивния Български избирател.

Защото тези партии са част от този политически процес на тази сбъркана политическа система и заменянето на една партия от тези с друга в управлението, или съставянето на някоя друга подобна коалиция – двойна, тройна или четворна, няма да се отрази положително по никакъв начин на живота на хората, а по-скоро отрицателно – би могло да стане още по-зле.

Имайки предвид, че в политиката през последните 20 години се въртят едни и същи лица, на мен наистина ми е трудно да преценя кой от всички боклуци е по-добре да ни управлява.

Ние изключваме формулата на гласуване, което гласи да изберем по-малкото зло, защото всички тези са зло за България и за нас, трябва радикална смяна, а не само с отстраняването на една или друга глава на тази отровна хидра.

– Не губите ли от това, че вие не сте едно цяло с другите националисти, като например на Волен Сидеров?

– Партия Атака не е националистическа партия. Огромната част от Българските националисти не гласуват за тази партия. Второто, което ще кажа е, не ние губим от това, че не се обединяваме с партията на семейство Сидерови, защото работейки сами успяваме по-лесно.

Когато сме отделно от тази партия, която се нарича националистическа, патриотична, ние запазваме своето лице и успяваме да се предпазим от всичката мърсотия в партия Атака. Тук визирам не един и двама доносника в парламентарната им група, тук визирам не един хомосексуалист и не един и двамата педофила, някои от които вече са осъдени и лежат в затвора.

Така че странейки от тях ние успяваме да се опазим чисти. Те определят сами себе си като патриоти не случайно, защото ако проследим онова, което Сидеров говори и онова, което действителност вършат, ще видим едно огромно разминаване.

Бих добавил, че някои от основните закони и законопроекти, които бяха внесени от ДПС – този за Българския език, както и закона за авариите и бедствията на Емел Етем, бяха подкрепени почти в пълен състав от парламентарната група на Атака, и не защото са разумни закони, а защото тези две партии работят в пълен синхрон. Атака и ДПС са два скачени съда.

Да не говорим разминаването, че защитават интересите на Българските пенсионери, а в същото време депутати от Атака бяха инициаторите и основните лица, които се подписаха и искаха да лансират законопроект, с който да увеличат пенсиите си до живот на 1500 лева.

Да не говорим, че близо четири години депутатите от Атака не внесоха нито едно искане за изтегляне на Българския военен контингент от Ирак, от Афганистан и др. места, напротив направиха го едва преди два месеца, когато вече бе решено, че тези контингенти ще се изтеглят.

Така че това е една лъжлива партия с морално деградирали лица, които стоят начело на националното ръководство и на местните ръководства. За нас е обидно, когато тези негодници ги представят и спрягат като националисти. Те бетонират статуквото, те не искат да го променят и затова са създадени.

– “Другата България”, “Напред”, “Лидер” ще има ли изненади от там?

– Що се отнася за тези коалиции, които се правят в предизборно време, включително и коалицията СДС-ДСБ, както и коалицията “Напред”, това е повече от очевидно за почти всички хора в България, че са безпринципни коалиции, преследващи една единствена цел – това е лидерите на тези партии да се набутат в парламента. Някои от тези изкуствени съюзи няма да имат сили да вкарат и лидерите си, най-малко коалиция “Напред”, която се разпадна вече с излизането на “Лидер”, беше сбор от 3 или 4 субекта. И дори в онзи формат нямаха шанс да влязат в парламента, не за друго, а защото първо са непознати, защото нямат активност извън предизборното време и второ онези, които са познати, са познати като компрометирани и употребени политици.

Визирам и другият субект, който се представя за патриот Красимир Каракачанов, който в действителност не е нищо друго освен един обикновен доносник и то не от което и да е управление, а от Шесто управление на ДС. Такива хора стоят днес начело на Българския национализъм. ВМРО беше ограбена от Красимир Каракачанов и бандата от ченгета около него, това не са мои думи, това са фактите от последните 20 години и всичко е било един изключително добре планиран грабеж с предварително подготвени служители на Държавна сигурност, които са поставени начело на ВМРО с две цели – първата е да се усвоят имотите на македонските бежанци, които са били национализирани след Девети септември и втората цел е след като бъдат усвоени тези имоти и са в сигурни ръце на техните здрави момчета, те да бъдат лансирани в публичното пространство като традиционни Български патриоти, защитаващи македонската кауза в България.

Всъщност нищо подобно не се случва. Ние виждаме, че дейността на ВМРО се ограничава до откриването на една – две паметни плочи. За да може всичко да бъде изпипано по предварителния сценарий, истинските патриоти, които милеят за македонските Българи в Бивша югославска република Македония, бяха изритани от възстановеното ВМРО. Върху някои от тях е упражняван натиск словесен, други физически, но така или иначе в момента на “Пиротска” 5 се е окопала една нечиста групичка, която се храни в момента от историческото име, което е успяла да си извоюва тази организация.

Дали ще има изненади – в Българския политически живот няма изненади, защото онези от 1989 година тогава контролираха процеса и днес продължават да контролират процеса. И ако нещо се представи в общественото пространство, на обикновените хора като изненада, то може да бъде изненада за непознатите, но не и за онези, които дълги години преди това са го планирали.

– Ще влезете ли все пак в някаква коалиция и ще загърбите ли своите политически пристрастия, ако се наложи някой да подкрепите, има ли такъв вариант?

– Няма такъв вариант да отидем към някого, защото нашите убеждения не са продиктувани от политически пристрастия, а те са продиктувани от това, че ние сме твърдо убедени в своята правота и в това, че другите вървят по грешен път. А и фактите през последните 20 години говорят за това, че България се управлява от една и съща престъпна група, която дърпа конците на публично рекламираните политически партии, в някои случаи дори не се стремят определени политици да се крият и прескачат от една партия в друга партия.

Така че сегашното партийно разделение в Българската политика за нас е по-скоро някакъв театър, което обезсмисля това да говорим, че има различни политически субекти.

– Емигрантите ще могат ли да преобърнат политическата конфигурация?

– Вероятно тези хора, които са се събрали в така наречената емигрантска партия, имат добри намерения, най-малкото, защото това са хора, които са прокудени от България не по собствено желание, а от обстоятелствата, при които ги поставят да живеят тук. В желанието си да оцелеят те и семействата им и да намерят по-добър живот те са избрали да живеят извън България, но аз съм убеден и знам, че при всички случаи не са скъсали с чувствата си към България. Въпреки това мисля, че тази партия, както и други подобни, които се събират ентусиазирано около изборите, няма да постигнат необходимия резултат и успех.

– Какво искате да се промени в здравеопазването, образованието и държавността, за които стълбове вие самите изтъкнахте, че ще работите?

– Убедени сме, че повечето проблеми в България, които се отразяват и върху живота на хората, произтичат от това че и Българската държавност с всеки изминал ден изчезва все повече и към настоящия момент сме свидетели на едно формално съществуване на Българската държава.

Днес в България стоят някакви финансови и икономически интереси на една или друга групировка, на един или друг олигарх или международен концерн.

Под възстановяване на Българската държавност разбираме да се въведат ясни и точни правила както в политиката, така и в чисто човешките отношения, за да могат хората да имат отново сигурност и спокойствие за утрешния ден.

Полицията трябва да си вземе своите функции, на Българския полицай трябва да му се даде мотивация, най-вече Българският полицай трябва да усеща смисъла от своята работа, а не както е сега, висши полицейски служители покровителстват организираната престъпност, а редовият полицай не вижда смисъл в това да изпълнява служебните си задължения. Защото те не дават резултат, някъде нагоре по веригата престъпниците успяват да се измъкнат.

Българската армия трябва да възстанови функциите, които всяка една национална армия има като приоритет, а именно да гарантира териториалната цялост на Българската държава, а не да разчитаме на разни международни организации със съмнителна репутация, най-меко казано, като НАТО.

Под възстановяване на държавността разбираме да се премахне излишната бюрокрация и да се улесни живота на хората. Да има една дългосрочна стратегия както вътрешно-политическа, така и външно-политическа, защото не бива да забравяме над 1,5 милиона емигранти, а и Българските малцинства в съседните държави.

Здравеопазване, че никоя държава, която наистина претендира, че се грижи за своето население, не може да си позволи да е незаинтересована за здравето на своите граждани. За мен е абсолютно ненормално, че над 350 000 души онкоболни са оставени на произвола на съдбата и на доизживяване. Те са белязани като такива, които трябва да умрат и заедно с техните семейства, говорим за над 1,5 милиона души, които са засегнати пряко или не пряко от болестта рак. Всички те са изоставени да се оправят кой както може.

Държавата нехае, разпределя пари по фондове, каси и т. н. Това не касае само онкоболните, а здравеопазването като цяло. Имаме чувството, че върху Българина се упражнява умишлено някакъв геноцид с цел населението на България да се намали.

При образованието прави впечатление, че една огромна част от интелектуалния потенциал на България изтича в чужбина, онези които остават в България, не им се дава възможност за развитие. В редица области, където България беше водеща страна, вече изоставаме и сме в последните места, науката не се развива, общата култура на населението спада ужасяващо, за образованието в училищата и университетите нямам думи. От учебните заведения се бълват бездуховни и ниско интелигентни, но силно кариеристично и материалистично настроени индивиди, чиято единствена цел е да си намерят по-скъпо платена работа или да емигрират в чужбина.

С такива бъдещи поколения може да се отвори кръчма или някакъв друг вид търговска форма на държава, но не можем дори да мечтаем за някакво Българско Възраждане.

Едно интервю на Калина Петрова, агенция „БЛИЦ“

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж също

Close
Back to top button
X