БНС

Расате обвинен в нетолерантностРасате обвинен в нетолерантност

боян и симеонЦиганин се жалва от дискриминация

На 1 ноември 2007 г.  Комисията за защита от дискриминация призова Боян Расате да даде обяснение по повод подадена срещу него жалба. Преди няколко месеца Тома Николаев от „ромската“ информационна агенция „Де факто“ подаде жалба до комисията, в която твърдеше, че в предаването „Национална гвардия“ в което той е участвал, Боян Расате е използвал изрази, които обиждат циганското малцинство, и подтикват към насилие и дискриминация.

Напомняме, че приближения до Волен Сидеров Тома Николаев е подал над 17 жалби срещу журналисти от различни медии, в това число БНТ, БТВ и Нова телевизия.

След като прие първоначално представените „доказателства“, специализирания заседателен състав отложи за 14 ноември по-нататъшното гледане на  жалбата.

След като даде ход на жалбата, членовете на Комисията – Благой Видин (Българин), Есен Фикри (туркиня) и Лало Каменов (циганин), отложиха окончателното си решение за 22 ноември (четвъртък).

В тази връзка Расате добави, че това дело е фарс, чрез който един обикновен циганин иска да изпъкне в обществото и да оправдае парите, които получава по различни проекти, за да се изявява като поредния защитник на циганската общност.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж също

Close
Back to top button
X