България

Разказът на бащата на пребития от цигани Ивайло (+снимки)

На електронната поща получихме писмо от бащата на момчето, зверски пребито от цигани в квартал „Враждебна“. Публикуваме текста без редакторска намеса. За съжаление, подобни цигански изстъпления стават все по-чести, а държавата не прави нищо за да прекрети вихрещият се расистки терор насочен срещу българите. Очевидно е, че в случая имаме опит за убийство и въпреки свидетелите, виновните вече са на свобода!

„Здравейте, пиша ви по повод на един сериозен проблем от софийския квартал Враждебна.

На 01.01.2013 г около 8 ч. сутринта синът ми Ивайло младеж на 19 г беше нападнат пред дома ни на улица 45 номер 4 от група от около 10 цигани – мъже, жени и деца въоръжени с брадви , саби , чукове , тръби , дървета и др. В резултат на това той е получил над 20 различни рани, като няма част от тялото, която не е пострадала. Само намесата на съседи е попречила да бъде убит. На нивото на сърцето има рана от брадва. Когато след намесата на един съсед е успял да стане и да дотича до съседната къща и да се скрие, част от нападателите са го гонили дотам и са крещели ‘ Дайте го, да му отсечем главата.’ След намесата на полицията част от нападателите са арестувани. За всичко това има свидетели, които съдействат на полицията и арестуваните са разпознати. Към писмото изпращам снимки на нараняванията на сина ми,вратата на имота ми разцепена от брадва и мястото, на което живеят нападателите.

Предисторията на този инцидент е около 10 години. В съседният на на нашия имот, съседът ни Костадин има два гаража с входове откъм улицата. Там от около 10г. живеят и пребивават групи и цели семейства цигани. Живеят плащайки наем, повечето от тях без адресна регистрация и всички без договори за наем. Постоянно идват и тръгват коли с техни роднини и познати с различни регистрации, които създават шум и карат с бърза скорост. Условията при които се живее в гаражите са мизерни. Миризмата лятно време е нетърпима. Вратите са отворени, на улицата са изкарани печки, маси и столове. Хората от квартала са принудени да заобикалят за да се приберат у дома. Скандалите , побоищата между тях придружени понякога с гърмежи са ежедневие. Собственикът на гаражите често участва в тези запои. На многократните настоявания от нас и другите съседи отговария нагло, че за него това е сигурен доход, от който той не може да се лиши. Предупреждава да не се занимаваме с него за да си нямаме неприятности с наемателите му. Веднъж предложи да събираме сумата, която получава като наем и да му плащаме за да изпразни гаражите. Във въпросните гаражи живеят цели семейства при нечовешки условия. И в момента има бебета и малки деца.

В момента в квартала тече подписка,в която се подписват всички хора за разрешаване на този проблем, който е по-голям тъй-като има още няколко подобни места. Проблема е занемарен от години и никоя институция не е взела отношение. След като на 7 км от президентсвото и министерския съвет някой може безнаказано да върши тези безобразия, тормозейки останалите хора, не мога да си представя какво е в провинцията.

Надявам се на вашето съдействие за разрешаване на случая и за принуждаване на съответните служби да си свършат работата.

Ивайло Георгиев Георгиев“

Приложени са и следните снимки:

Виждаме как се прилага двоен стандарт към нас –  цигански престъпници, опитали да убият младеж се освобождават, а същевременно без вина и без доказателства, български националисти гният половин година зад решетките (случаят с момчетата от Сандански)! Ако искаме това да се промени, крайно време е да започнем да оказваме натиск организирано!

Подобни статии

Коментара

  1. тези,които са невинни се наказват ,а шибаните мангали са на свобода и правят мизерии. …. колко хора трябва да пострадат от черната сган за да се направи нещо :хх

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
X