Протести и акции

Протест срещу гаврата на италианската държава с д-р Живка Хаджидимитрова

На 13 април от 13:00 ч., Български Национален Съюз организира протест пред италианското посолство в София в подкрепа на доктор Живка Хаджидимитрова. От седем години италианските власти се гаврят по най-циничен начин с жената, въвличайки я в безумен съдебен фарс, като я обвиняват в тормоз на пациенти от старчески дом в който тя работи. Въпреки доказаните документално лъжи на двете свидетелки на прокуратурата, въпреки абсурдните им твърдения, че жената е тормозила пациенти, две години след като въпросните са починали, въпреки факта, че д-р Хаджидимитрова се е намирала в България в периода за който са повдигнати част от обвиненията, в крайна сметка жената е осъдена на 2 години и 6 месеца затвор! Повече за случая можете да прочетете тук и тук.

През цялото това време, нейният съпруг – доктор Илко Димов, полага неимоверни усилия да и помогне. Той среща пълният и категоричен отказ на българските институции да се ангажират със случая. Държавата абдикира от свои основни задължания и оставя жената на произвола и издевателствата на италианските власти. За седем години, нито една отговорна институция не си мърда и пръста за да окаже подкрепа на нашата сънародничка, при един видимо скалъпен и демонстративен по своята арогантност процес.

Доктор Димов ни потърси за подкрепа и ние се отзовахме на молбата му. Нужно е да покажем, че макар и да няма българска държава, макар и политиците ни да са жалки плужеци, служещи на чужди интереси, безхаберни за съдбата на нацията ни, то има български народ. Има българи, които не са безразлични към съдбата на нашите братя и сестри, останали зад граница, има българи, който не остават равнодушни към издевателствата и гаврите на чужденци над наши сънародници. Нека на 13 април, заедно да се съберем пред италианското посолство и да покажем, че народа ни, за разлика от политиците в България, има достойнство. Нека да покажем своята морална подкрепа за д-р Живка Хаджидимитрова.

Инициативата във фейсбук:

http://www.facebook.com/events/169279479889865/?context=create

Подобни статии

Коментара

  1. Нека подкрепим несправедливо осъдена българка и изразим възмущението си от бездействието на държавата!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
X