България

Протестът пред БНТ е предупреждение към предателите на Македония

Ако все още някой е имал илюзии, че действията на правителството на Кирил Петков по отношение на РС Македония се дължат на неопитност, некадърност и незнание, то след свалянето от ефир на филма “Само защото бяха българи”, вече би трябвало да е ясно, че съвсем съзнателно и последователно се готви национално предателство с катастрофален мащаб. Изключително гнусният и демонстративен акт, да бъде спряно излъчването на този филм, показващ със солидни исторически доказателства масовото и жестоко изтребление на българи от югославските власти в Македония, заради посещението на дипломатическа делегация на РСМ, е грубо поругаване на паметта на жертвите. То е и ясен сигнал, че се готви нещо много по-лошо. Защото предателството по Македонския въпрос ще е нова национална катастрофа. А пряка отговорност за това ще носи и настоящия президент Радев, защото е сред архитектите на правителството.

Медиите в РСМ определиха свалянето на филма от БНТ, като голяма победа. Този гнусен политически акт обаче не остана без отговор. Вчера, когато се разбра за тази мерзост, само за няколко часа, в може би най-студения ден от годината, почти 100 будни българи се събраха на спонтанно организиран протест пред БНТ. Огромна част от присъстващите бяха младежи. Което показва ясно, не само че каузата Македония гори в сърцата на българската младеж, но и че тя е едно от нещата, което може да ни обедини, въпреки всякакви други различия. Протестът не премина само със скандирания и речи. На фасадата на Националната телевизия бе прожектиран и самият филм, свален от ефир под политически натиск. Тази светкавична реакция, както и бурята в социалните мрежи, предизвикана от позорния акт на новото правителство, би следвало да се вземат насериозно от кръга, подготвящ предателството. Но опитът показва, че такива хора са твърде арогантни, самонадеяни и недостатъчно интелигентни, за да разберат потенциала на натрупващото се срещу тях напрежение. За това и не променят намеренията си. Така че всички ние сме длъжи много внимателно да следим поведението на пръвителството по Македонския въпрос и да сме готови да действаме, ако се направи нова крачка към предателство. Защото е наш дълг към кръвта на всички мъченици и жертви и на всички герои, дали живота си за Македония. Дълг е и към онези наши братя, които въпреки всички репресии и издевателства, продължават да бранят и отстояват българското си самосъзнание в тази мракобесна, българомразка фалшива държава.

А всеки кандидат да става нов Георги Димитров не бива да забравя, че на времето терористите от БКП си позволиха да предадат Македония, зещото разчитаха на щиковете на Червената армия. Днес обаче Червената армия я няма, за да ви пази, неуважаеми предатели.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button