БНС

Пробацията на Боян Расате влезе в сила

Демокрацията като нов тоталитаризъм

Боян Расате2

„България е заплашена от нов тоталитаризъм“, това заяви лидерът на Български Национален Съюз, Боян Расате. Преди месец и половина Расате беше арестуван в София, когато той и негови сподвижници протестираха срещу провеждането на първия гей-парад у нас. Дни по-късно Софийски районен съд го осъди по бързата процедура на шест месеца пробация.

От тази седмица националистът няма право да променя постоянния си адрес, ще се подписва всеки ден в пробационната служба и ще бъде включен в програма за обществено въздействие, в която под формата на беседи ще се цели превъзпитанието му. От офиса на БНС/Гвардия бяха категорични, че тези мерки много напомнят времето, когато след  9-ти септември 1944-та година политически неудобните за властта хора са били репресирани и водени на отчет.

Според младите националисти, единствената истинска опозиция в България е Националната опозиция в лицето на БНС, Гвардия и множеството други неформални националистически групи в цялата страна. Ето защо срещу тях се води една необявана война, целяща криминализирането на тези активисти, „…защото днес времената са други и не може да има политически репресии”, допълни Звездомир Андронов – водач на БНС-София.

Пробационните мерки срещу Боян Расате ще продължат до средата на февруари 2009 г.

Подобни статии

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж също

Close
Back to top button
X