Чествания и възпоменания

Почетохме Освобождението в Стара Загора

И тази година почетохме Освобождението на България от турско робство, като взехме участие в станалато традиционно за Стара Загора факелно шествие, организирано от нашите приятели от СНЦ „Вярност“. На път за събитието се отбихме в Пловдив за да поднесем венец на паметника на полк. Борис Дрангов – един от великите синове на майка България, който е на особена почит в нашата Организация.

Въпреки тежкият проливен дъжд, стотици националисти от Стара Загора и от цялата страна се събраха в парк „Подп. Калитин“ в 18:30 часа, за да вземат участие в шествието „136 години Свободна България“. Стройните колони на родолюбците се отправиха по централните улици на града, като патриотични възгласи ехтяха, докато огънят от факлите разпръскваше тъмнината. В края на шествието организатори и гости държаха речи пред събралото се множество. Слово държа и представителят на БНС – Пламен Димитров. Той припомни, че Националният празник бе опорочен и поруган от управляващите, които приеха на официално посещение, не някой друг, а бащата на неоосманската доктрина – Ахмет Давутоглу. Това е човекът, открито борещ се за възстановяване на Османската империя и за унищожаване на България като суверенна държава. Дни преди 3-и март (съвсем умишлено избран символизъм), той бе приет от премиер, президент и външен министър. На визитата си, Давутоглу отправи нови крайно нагли искания към народа ни, типично в стила на неоосманизма.

След речите, бяха поднесени венци и присъстващите паднаха на колене, за да запазят минута мълчание в памет на загиналите за свободата на България. С това и церемонията приключи.

Очаквайте снимки от честването скоро.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
X