Чествания и възпоменания

Почетохме годишнината от най-кръвопролитните бомбардировки над София

На 10-и януари се навършиха 69 години от бомбардировката извършена от англо-американските терористи над град София през ВСВ, отнела най-много човешки животи. Над 750 души са убити, а ранените са над 700. Първият удар е нанесен  около 12:30 ч. на обяд от формация от около 200 американски бомбардировача В-17 и В-24, ескортирани от 100 изтребителя „Лайтнинг”. В 22 часа през нощта, нови 80 британски бомбардировачи “Уелингтън” , извършват повторно нападения, хвърляйки над хиляда бомби над града. Жестоката бомбардировка е част от кампания, разпоредена лично от извергът Чърчил, за унищожение на българската столица.

В защита на българското небе се хвърлят офицерите от 1/6 изтребителен орляк. Въпреки многократно превъзхождащият ги противник, въпреки непосилната задача която стои пред тях, те оказват изключително ожесточена съпротива на врага. На този ден, бранейки живота на невинните, геройски загиват: Атанас Кръстев, Тома Боев, Симеон Михайлов и пилота от Луфтвафе, Герхард Венгел.

Националисти от няколко организации използваха годишнината, за да изразят протест пред американското посолство, срещу паметника на загиналите щатски пилоти, участници в бомбеният терор над България. Сред тях бяха и членове и симпатизанти на БНС.

Вечерта, след края на седмичното събрание в щаба на БНС, присъстващите заедно се отправиха, за да поднесат цветя в памет на загиналите в боя герои и невинните хора, станали жертви на англо-американските терористи. За целта бе избран паметникът на капитан Герхард Венгел. Това не бе случайно решение. Спряхме се на него, защото това лято паметникът бе поруган от болшевишките лумпени, стоящи зад страницата „Червено действие”. Плочата в памет на капитана бе разбита и днес на мястото стои единствено издълбано в камъка, името на героят, умрял защитавайки народа ни. Подобно кощунство е изключително гнусно, но то е нещо характерно за полу-идиотите, изповядващи нечовешка идеология. Но ние като българи, държим да оказваме почит не само на родните ни герои, но и на всеки допринесъл за доброто на народа ни, или пролял кръвтта си за нас. За това в този ден, най-подходящото място да окажем почит на героите и жертвите, бе именно поруганият от малоумници, паметник на капитан Венгел.

800px-Gerhard_Wengel_memorial_slab_in_Sofia_
Паметникът, преди да бъде поруган.

Подобни статии

Коментара

  1. Болшевиките винаги са били гнусни типове, но особено отвратителни са български отрепки, рожба на болшевишките ГМО експерименти.Същите бият теманета предпаметниците на кръволоци като ленин, сталин, гошо тарабата и на знайни и незнайни съветскси дезертьори и мародери, но не знаят кои са българските национални герои.С една дума: комуно-анархо отрепки!

  2. Ако имате доказателства, че именно тези хора са зад покушението над паметника, трябва незабавно да уведомите прокуратурата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
X