Спортни мероприятия

Еднодневен поход сред красотите на Южна Витоша

На 13 декември активисти и симпатизанти на Български Национален Съюз предприехме поход в южния склон на Витоша. Времето беше не много студено, имайки предвид зимния месец, така че беше приятно за ходене. Маршрутът, въпреки калта, локвите и тръните, беше не много тежък за ходене и пълен с прекрасни панорамни гледки, разкриващи красотата на неповторимата българска природа.

След около четири часа ходене достигнахме своята цел, а именно заслон Смильо. Той е разположен на кръстопът от горски пътеки, по които може да се стигне до Черни връх или селата Чуйпетлово и Ярлово. Настанихме се в уютния заслон, който разполагаше с всичко нужно за отдиха на човек тръгнал на планински поход: печка, място за хранене и покрив над главата.

След обилен обяд, при който всеки се подсили с донесената си храна и заслужена почивката, се отправихме обратно към началната ни точка. С бодра крачка продължихме пътя си, който бе придружен от многобройни интересни разговори и добре прекарано време със съратници. А времето, прекарано ходейки из прекрасните български земи, е време, което те изпълва душевно и емоционално, но и минава бързо. Така малко преди залез слънце стигнахме до нашите коли.

Походът до заслон Смильо в полите на Витоша ще остане за нас един зареждащ спомен от приятно прекарано време със съратници сред българската природата.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button