Спортни мероприятия

Поход в Еменския каньон

На 17 и 18 май, активисти на Български Национален Съюз проведоха поход в Еменския каньон. Подобни походи, лагер-сборове, както и различни спортни прояви, като футболни срещи, боксови турнири и състезания, служат за физическото укрепване на националистите. Така в тази непринудена атмосфера се калява издръжливост и се създава истинското другарство.

Първата спирка от маршрута беше село Емен, което се намира на едва 35 км. от Севлиево. Селото е известно с невероятната си природа, заради която всяка година в него се стичат хиляди туристи от страната и чужбина. В непосредствена близост до него, се намира и Еменският каньон, който е обявен за природна забележителност под името Каньонът на река Негованка. Еменската екопътека минава от двете страни на каньона, като стените му са отвесни и високи около 80- 90 м., като интересното е, че от едната страна високо на скалите има орлови гнезда, а от другата останки от древен римски пост. Краят на екопътеката води до най-живописното място от целия маршрут – водопада Момин скок. Мястото, където се намира е обградено от три страни със скали и само от изток е отворено. Подобно място няма как да се опише с думи, то просто трябва да се види и да се усети неговата магия.

Именно в близост до водопада, разположихме нашия лагер, където пренощувахме. На следващия ден, преди да потеглим по обратния път, посетихме Еменската пещера, която се намира в самото начало на Еменската екопътека. В миналото, пещерата е използвана последователно като гъбарник, като склад за узряване на сирене и като част от изградената над нея военна база. В следствие от тази експлоатация пещерата е изгубила своята красота и единственото нещо което може да се види в нея е бетон и тухли, които са изоставени на произвола на съдбата.

Очаквайте скоро информация за бъдещи походи, организирани от Български Национален Съюз.

Подобни статии

Коментара

  1. Заповядайте и в Енинският каньон, много красиво място.Там се намира и водната електроцентрала в с. Енина,която е строена от немците преди 100г. (1913) и до днес работи без да се е развалило каквото и да е по нея.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button