България

Поредни безобразия около делото срещу националистите от Сандански

За пореден път лъснаха груби нарушения и преднамерено отношение от страна на съд и полиция по делото срещу националистите от Сандански.  Припомняме – четирима младежи от града и региона бяха задържани след взрив пред клуб на „Евророма”. В последствие стана ясно, че единственото основание за задържането им е факта, че са националисти. Фрапиращи нарушения от страна на разследващите органи и съда бяха разкрити в хода на делото срещу тях. И до днес обаче, четиримата са в следственият арест, въпреки солидното им алиби и липсата на доказателства срещу тях.

При поредното гледане на мярката на единият от задържаните – Стоян Ставрев, Апелативния съд, върна делото за преразглеждане в Окръжен съд Благоевград. Адвокат Илиян Василев обаче, изнесе информация, че съдийския и прокурорския състав в Окръжен съд Благоевград е един и същ от самото начало на делото. Това противоречи на закона, тъй като се изисква съдийският състав да е избран на случаен принцип. До този момент съдията, произнасял се по делото на всичките момчета е Илияна Стоилова, която всеки път е била посочвана от наблюдаващия прокурор Роза Мавродиева, уж на случаен принцип. Още по скандален е факта, че при последното дело за гледане на мярката за неотклонение на Стоян Ставрев, съдия Илияна Стоилова не положила подпис,  като по този начин излиза, че Ставрев не е присъствал на делото, въпреки, че той е бил там. От Апелативен съд София е разпоредено вътрешна проверка на случая.

В същото време, получихме и друга информация от роднини на задържаните. Местната полиция оказва натиск над криминално проявени цигани, настанявани заедно с момчетата в следственият арест, с цел да ги принуди да свидетелстват срещу тях. От циганите се изисква да дадат показания, че момчетата са направили самопризнания пред тях. Очевидно милиционерските похвати са все още на голяма почит в уж свободна България.

Подобни статии

Коментара

  1. Нещастна държавица тия момчета гният за нищо в ареста,а истинските престъпници ги пускате срещу некой лев… Как спите нощем бе тия деца имат майки,побеляха жените защото вие безобразници им изкарвате децата престъпници и едва ли не терористи! Вие сте за затвора не те !

    1. Той би защитил всеки циганин или педераст,но не и тези невинни момчета.Това са новите политически затворници на България.

  2. Полицейщината ,не милиционерщината се е върнала до така степен,че вече 8 месеца,едни невинни момчета са искупителната жертва на власта.Те са невинни и това всеки го знае,полиция,прокуратура и съд са в цирка на мафията и се подиграват с тези момчета.

  3. Значи когато цигани убиват Българи, се измъкват безнаказано, а когато едни момчета са невинни гният по арестите. Ооо забравих, те са националисти… ето я май причината държавата да ги репресира, май на държавата не са и угодни хората, които обичат Майка България безусловно, май на държавата не са и угодни хора, които защитават името на България! Хора, това не е никаква справедливост, това са си чисти репресии, в които националистите биват вкарвани по затворите заради обичта си към родината а циганите, които най – нагло убиват Българи се измъкват безнаказано. Аз казвам НЕ, НЕ на тази корупция и на това родоотстъпничество. Всички които сега вървят против Майка България ще си платят!!! ЗАТВОР ЗА ВСИЧКИ КОРУМПИРАНИ ''държавници'' и ''органи на реда''!!! Стига вече корупция в България!!! БЪЛГАРИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
X