БНС

Полицейският терор над патриотите набира сила

Както вече ви осведомихме, след съшито с бели конци обвинение и многобройни съдебни нарушения, на 23 юни нашият съратник Боян Расате беше осъден условно на три години затвор. Някои сигурно смятат, че с това анти-българският демократичен режим е изчерпал своите методи за натиск върху свободомислещите в България. Следва обаче продължение.
На 9 юли 2003г., в 4.00 сутринта, полицаи нахлуват без съдебно разрешение в дома на Валя Кръстева. Нейният приятел Боян Расате се представя на полицаите и ги моли незабавно да напуснат къщата. Впоследствие той е подложен на системен полицейски тормоз – на два пъти е задържан за по 24 часа в 3-то РПУ.

След две седмици при второто му задържане е арестуван в 7ч. сутринта. След нагласено “разпознаване” на Расате е повдигнато обвинение за “грубо нарушаване на обществения ред” и „оказване на съпротива при полицейска проверка“?!?! И двете обвинения са повдигнати единствено, за да оправдаят незаконното влизане в дома на Расате.

Новата версия на двамата униформени помяра е, че преди две седмици на 300 метра от дома му спрели Расате за рутинна проверка. По необясними причини той ги нападнал, след което успял да се измъкне и да се укрие в дома си. Съвестните служители го преследвали до там. Когато пристигнали на адреса, неясно защо излязла Валя Кръстева и ги поканила да влязат?! Явно раздразнен от това, обаче Расате се появил и ги изгонил навън.

Две седмици по-късно същите полицаи изведнъж „разпознават“ в Боян Расате своя нападател!?!?! Докато е в РПУ е подложен на психически тормоз, държан непрестанно заключен с белезници и му е отказано да пие вода. Дознателя който води този фарс знае, че обвиненията са абсурдни и нагласени, и затова в домът на приятелката му е извършен полицейски обиск. Целта на обиска е да се намери нещо ново, за което да се хванат. Като „доказателство“ е иззето Българско знаме с IYI. Предявено му е и ново обвинение – за притежание на боеприпаси!? Расате беше освободен едва след като внесе парична гаранция от 300лв. На 21.04.2004 г. случая за притежание на боеприпаси е прекратен с постановление на Соф. прокуратура. Въпреки това паричната гаранция още не е върната. Към момента Боян Расате продължава да е следствен по обвинението за “грубо нарушаване на обществения ред” и „оказване на съпротива при полицейска проверка“.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж също

Close
Back to top button
X