БНС

Полицаи отиват на прокурор

Националисти ще съдят полицията

първа снимкавтора снимка

Вчера лидерът на Български Национален Съюз – Боян Расате, подаде жалба във Военна прокуратура, за това, че е бил удрян и ритан от полицаи на гей-парада в София.

Днес още 12 души подават жалби за това, че са били бити и малтретирани, без да са нарушавали обществения ред или по друг начин да са предизвикали униформените служители. По-голяма част от пострадалите са били арестувани пред полицейското управление, където са отишли да търсят информация за свои приятели и близки.

Осем души имат медицински свидетелства за нанесените им телесни повреди. Някои от младежите споделиха, че от полицията умишлено са отбелязали в актовете за задържане невярна информация. Те твърдят, че са били арестувани пред полицейското управление, докато в документите им за задържане е вписано района на НДК, хотел „Хилтън” или друго място. Полицията е направила това, за да оправдае своите действия, с които безпричинно е превишила правата си, далеч от т. нар. гей-парад.

Можем да докажем това, защото имаме видео-запис как ни бият и арестуват пред районното управление, а не някъде другаде час по-рано.

В жалбите до Военна прокуратура се казва още, че пребиваването на психически нестабилни и комплексирани полицаи уронва авторитета на цялата полиция и е недопустимо.

От Български Национален Съюз настояват Прокуратурата да вземе необходимите и записани в Закона мерки.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж също

Close
Back to top button
X