БНС

Полицаи или мутри

Активисти на БНС арестувани и осъдени по бързата процедура

Драскали рекламни надписи на сграда в центъра

Двама активисти на Български Национален Съюз бяха арестувани в петък вечерта и осъдени в събота, затова че поставяли рекламни надписи върху фасада на сграда, намираща се в центъра на София, където за тяхно нещастие живеела Веселина Карагьозова.

Двамата младежи по инициали А. З. – 21 г. и Г. Х. – 23 г. разказаха, че в петък вечерта имали среща в центъра със свои приятели, след което смятали да ходят на кино. До срещата оставало повече от час и те решили да уплътнят времето си, като поставят рекламни надписи със спрей върху няколко фасади в центъра на столицата.

Импровизираната им акция вървяла без проблем, докато не стигнали до ул. „Любен Каравелов“ и бул. „Граф Игнатиев“. Там Г. Х. извадил спрей и написал на фасадата на една от кооперациите www.bgns.net, което е интернет страницата на БНС.

Изведнъж, по думите на младежите, двама едри мъже извикали “К’во прайте бе” и се спуснали срещу тях. Активистите на БНС се уплашили и хукнали да бягат в различни посоки. Малко по-късно на кръстовището с “Патриарх Евтимий” Г. Х. се спънал, паднал и мъжа, който го преследвал, го заловил.

Малко по-късно А. З. се върнал на мястото, откъдето ги подгонили с подкрепление от още активисти на БНС, където за малко не се разразила ръкопашна схватка между тях и цивилните полицаи. “И друг път сме драскали в цяла София, че и в цяла България, и никога не сме имали проблеми с полицията. Нападнаха ни в гръб и изобщо не разбрахме, че са полицаи. Те не се представиха”. – каза А. З.

Едно от пристигналите с втората група момчета добави: “Добре, че навреме разбрахме, че са полицаи, иначе щеше да стане много лошо. Но защо не арестуват наркоманите, които драскат по улиците, а се занимават с нас? Сигурно защото тук живее тъщата на Бойко Борисов.”

Двамата младежи бяха осъдени по бързата процедура на административно наказание от по 30 лева глоба за дребно хулиганство.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж също

Close
Back to top button
X