БНСПротести и акции

Полицаи арестуваха и биха Расате пред очите на дъщеря му

Арестуваха около 150 души, между които и Боян Расате

белезници на ръце

Около 17:00 часа до т. нар. „Мост на влюбените“ група журналисти, между които беше и Боян Расате, се бяха отправили към подлеза, за да преминат бул. „Евлоги Георгиев“ и да последват шествието от 20 педераса и един грозен проституиращ травестит.

Какво се случи?

„Шествието вече беше потеглило и аз реших заедно с другите журналисти да го последвам по предварително обявения маршрут. Когато минавах покрай полицаите, един от тях се изпречи пред мен и ме попита – „Ти къде бе, боклук?“. Останах страшно изненадан от този въпрос, но въпреки това попитах полицая дали говори на мен. Тогава стоящият до него униформен се намеси и каза: „Абе, къде си тръгнал? Що не си седиш в къщи бе, наркоман?“ Веднага се сетих, че двамата се опитват да ме провокират и затова запазих самообладание, и на висок глас ги помолих да ме пуснат, като обясних, че нарушават правото ми да се движа свободно. Въпреки молбата ми, полицаите пак не ме пуснаха да мина през подлеза. Тогава извадих от джоба си журналистическата  карта и пропуск от ББТ, и след като им показах документите си отново ги помолих да ми освободят пътя. За моя изненада това изобщо не ги респектира и един от двамата полицаи ми каза „да си завра тази карта в задника“ ?????

В този момент някой хвърли димка, която падна до мен и започна да дими. Инстинктивно я ритнах, за да не пострада някой и за да предпазя дъщеря си. Сякаш полицаите само това чакаха и 5-6 от тях ме заобиколиха, свалиха ме на земята и започнаха да ме влачат към джипа, който беше на около 2-3 метра от стълбите. Един от тях ме риташе, а друг ме удряше с юмруци. След кратка борба, полицаите ме качиха в джипа, където един от тях ме удари с палка в лицето.

Около 19:00 часа пред 4-то РПУ дойдоха 20-30 младежи, които искаха да получат информация за свои приятели и близки. Интересуваха се дали са арестувани и кога ще бъдат пуснати. Това очевидно не се хареса на униформените, защото по сигнал те заобиколиха стоящите хора отвън и миг след това ги нападнаха, като ги влачеха,  ритаха и удряха с палки. Не след дълго пребитите бяха внесени в полицейското управление и проснати по очи на пода в коридора. Така докато лежаха, полицаите продължиха да ги бият с палки и да газят върху гърбовете им сякаш на земята лежаха картофи, а не хора!“

По-късно пребитите младежи бяха закопчани по коридорите на районното, а 34 от тях бяха натъпкани в килия с размери приблизително около 12 кв. м., където прекараха повече от 8 часа преди да бъдат освободени един по един.

Арестувани бяха активисти на БНС, младежи от „Кръв и чест“ – България, свободни националисти и случайни лица, които са се сторили подозрителни на някой от охраняващите гей-парада полицаи. Голяма част от битите са били арестувани далече от хомо-шествието и даже не са имали възможността да видят обратните, камо ли да ги нападнат или провокират.

Това се случи на 28 юни 2008 г. в София на първия, и надяваме се последен гей-парад в България.

Господ здраве да ни дава и да втвърди десницата ни, за да опазим България – нашата Родина.

СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
X