БНС

Победа: Съдът отхвърли искането за забрана на БНС

С решение от 16 февруари съдебен състав на Софийски градски съд отхвърли искането на прокуратурата за забрана на Български Национален Съюз. Така това съдебно решение се превръща в оглушителна плесница по опитите на българската прокуратура да ни криминализира и да ни запуши устата чрез тоталитарни методи. Със сигурност при узнаването за въпросното решение е угаснала усмивката на всички наши противници, които вече доволно потриваха ръце, като очакваха, че чрез един политически процес ще могат да се отърват от нас и така ще бъде сложен край на така омразния им Луковмарш.

Няма да скрием, че имахме донякъде подозрения, дали съдебния състав ще има смелостта да вземе безпристрастно своето решение, осланяйки се единствено на наличните доказателства и съобразно буквата на закона. Тези ни притеснения бяха продиктувани най-вече заради медийната истерия, на която е изложена нашата организация откакто преди една година прокуратурата обяви, че ще поиска забраната ни. Тя достигна своято кулминация около изминалия Луковмарш, когато казионни партии, НПО-та и чужди посолства се надпреварваха с голословни твърдения и откровени лъжи да манипулират общественото мнение относно БНС и ген. Христо Луков. Имайки предвид тази токсична атмосфера, която се създаде около нашето име, трябва да поздравим съдебния състав за смелостта му да не се съобразява с политическата конюнктура, а да покаже, че все пак има някакви остатъци на правова държава и честни съдии, които не се оставят да бъдат използвани за политически цели.

Нещо повече, решението не само отхвърля искането на прокуратурата, но и по прекрасен начин аргументира защо всички доводи на държавното обвинение са абсолютно несъстоятелни (Цялото съдебно решение може да прочетете тук). Може би най-ценното от гледна точка на българския национализъм е, че съда не приема нито личността на ген. Луков, нито СБНЛ за носители на фашизъм или други забранени от закона идеологии, така че никой, който по някакъв начин се позовава на техните идеи, не може да бъде преследван съдебно за това. Показателно е по какъв начин е отхвърлено и твърдението на прокуратурата, че сме насаждали расова, верска и етническа омраза, с което нарушаваме Конституцията. Съдът много ясно заявява, че предоставените за това справки от ДАНС, в които просто са копирани няколко фейсбук публикации на хора, свързани с БНС, по никакъв начин не могат да бъдат разглеждани като доказателство. Много добре е аргументирано и защо е абсурдното твърдение на прокуратурата, за това че сме създали паравоенна организация. Всъщност съдебното решение потвърди предположението на ангажирания от нас адвокат, че при един безпристрастен съдебен състав, предоставените от държавното обвинение “доказателства”, с които се иска забраната на Съюза, по никакъв начин няма да бъдат достатъчни за това.

Но въпреки добрата новина, е рано да изпадаме в прекомерна радост. На първо място, защото по всяка вероятност прокуратурата ще обжалва съдебното решение и съдебния процес ще продължи пред Върховния касационен съд. А на второ, защото в деня, в който беше оповестено решение на съда, медиите разпространиха новината, че Европейската комисия е започнала процедура срещу България, тъй като страната ни “не е синхронизирала в достатъчна степен законите си с европейското законодателство, което криминализира езика на омразата и престъпленията от омраза.” С други думи, Европейската комисия не е доволна, че все още в България съдебната система не е тотално политкоректна и съдебния произвол срещу инакомислещи и политически дисиденти не е на това ниво, което либералите и неомарксистите от Брюксел желаят. С това си действие, което случайно или не е обявено в един ден със съдебното решение по искането за забрана на БНС, Европейската комисия изпраща недвусмислен сигнал към всички съдии в България, че тя няма да толерира независима съдебна система, която не се оставя да бъде използвана като бухалка срещу хората с национално мислене. Затова си даваме много ясно сметка, че въпреки положителното съдебно решение, репресиите срещу националистите в България ще се увеличават, подклаждани от все по-лявата върхушка в Европа и прилежно изпълнявани от безродната ни политическа класа.

Подобни статии

Един коментар

  1. Почти всяка година членове на БНС с и без инструкции от лидерът на БНС практикуват террор по улиците на България с цел предотвратяване на Гей Парада. Ако бяхме в Америка, много хора щяха да са в Гуантанамо Бей за много дълго време…… В този ред на мислите, доказва се, че в България или разследващите органи, прокуратурата и съдиите са супер корумпирани или са толкова некомпетентни, че ни се иска да са корумпирани за да не умрем от срам…. Предполагам, че ако г-н Расате уринира през деня на публично място върху цветя в градинка, вместо да го санкционират, ще му дадат медал за постижения в екологията…. Ако ЕС политиките надделеят над БГ липсата на култура и т.н. и БНС смекчи тона, то тогава новата страница, която може да се отвори за България може и да е по- добра от предишните. Екстремата в политиката никога не води до нищо позитивно, но пък от друга страна за развитието на България са нужни хора, които реално ще работят за България, а не за джоба си каквито главно има сега в правителството и на които им се дава правото да се регистрират….. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button