Културно-просветна дейност

Паметна вечер за Списаревски в деня преди шествието за героя

Във връзка със 70-та годишнина от подвига и смъртта на капитан Димитър Списаревски, Български Национален Съюз организира вечер в памет на героя. Лектор ще бъде полковник професор д.в.н. Димитър Недялков от Военна академия „Г. Ст. Раковски“. Специален гост на събитието ще е самият ординарец на капитан Списаревски – Стоян Тотев, който е на 92 години. Той ще разкаже личните си спомени и впечатления от познанството си с големият герой.

Вечерта в памет на Списаревски ще се проведе на 20 декември (денят на подвига) от 19:00 часа в сградата на Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва (СОСЗР), на бул.Христо Ботев №48.

На следващият ден – 21 декември, ще се проведе традиционното траурно шествие в памет на капитан Списаревски, организирано ежегодно от БНС. Както всяка година – началният час е 12:00 а сборен пункт е площада в центъра на с. Пасарел.

Подобни статии

Коментара

  1. Организиран транспорт няма. От София има линия на градскиятранспорт до там /автобус №3 – спира точно на площада/. От другите градове – ако хората се организират със собствен транспорт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button