Чужбина

От три до пет години за пропаганда на хомосексуализъм

Депутатът от Украйна от Партията на регионите Вадим Колесниченко внесе в парламента законопроект, с който предлага да се въведат административни санкции и наказателна отговорност за пропаганда на хомосексуализъм сред непълнолетните.

«Приемането на този закон ще позволи, на първо място, да се създадат условия за възпитаването на децата в духа на съществуващите украински традиции и култура, а главно – ще способства за здравото психическо, нравствено, духовно и физическо развитие на децата, както и за преодоляването на демографската криза», – подчерта В. Колесниченко.

Както е казано в пояснителната записка към законопроекта, пропагандата на хомосексуализма влияе негативно върху физическото, интелектуалното, психическото, духовното и нравственото развитие на децата. Авторът предлага да се приемат санкции за пропаганда на хомосексуализма и Наказателния кодекс да бъде допълнен с текстове, съгласно които повторната и умишлена пропаганда на хомосексуализъм в рамките на една година да бъде наказвано с лишаване от свобода за срок от 3 до 5 години. Пропагандата на хомосексуализма в законопроекта се определя като дейност, имаща за цел и/или изразявана в умишлено разпространение на каквато и да било позитивна информация за хомосексуализма, която може да нанесе вреда върху физическото и психическо здраве на детето, на неговото нравствено и духовно развитие, в това число да формира у него погрешна представа за социалната равноценност на традиционните и нетрадиционни брачни отношения, а в бъдеще – да повлияе и на избора му за социална ориентация.

Ще припомним, че неотдавна подобен закон беше приет в Краснодар, а през март тази година и в Санкт-Петербург. И вече през май бе наложена и първата санкция на основателя на организацията, защитаваща правата на сексуалните малцинства Николай Алексеев.

Информ-религия

Превод: Десислава Главева

Подобни статии

Един коментар

  1. Няма ли кой наш депутат да внесе и у нас предложение за такъв закон или всички наши депутати са педераси.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
X