България

Отворено писмо до един фотограф-художник

Публикуваме отворено писмо от бащата на един млад член на Български Национален Съюз до съществото, което си позволи да се изгаври по най-гнусен начин с картините на Владимир Димитров-Майстора, и с това с едни от най-красивите символи на българското изкуство.

Предполагаеми господине (не мога да преодолея чувството си, че може да сте и госпожа), 

Кой Ви позволи да нанасяте тази злосмрадна материя върху уникалните платна и паметта на Майстора? Този голям български художник създаде трансцендентна живопис, в която рисува не лицата, а душите и духа на българите, живели съвсем наскоро. Майсторството на Майстора е толкова извисено, че творчеството му може да бъде определено като извън храмова иконопис. 

Социумът разбира сластолюбивите похоти на извратената материя и не е непреодолима пречка за тях. Но Вашият комплекс Ви кара да потопите тази злосмрадна, прототипна маса в блаженото райско пространство на Майсторовите “икони”. За съжаление, платната на Владимир Димитров не притежават качествата нито на ароматизатори, нито на перилни препарати, за да изчистят злосмрадието на персонажите, които извращават замисъла на художника, който е част и от неговата памет. 

Независимо от това дали вярвате в прераждането, във възкресението на душите, в сатана или сте атеист; с това Ваше деяние, Вие осквернявате творчеството и паметта на художник, когото народът е нарекъл МАЙСТОРА. Тази манифестация на оскверняващата и озлочестяваща смрад, ще остане в паметта на доста българи. За съжаление и на такива, които скоро ще се преселят в отвъдното. Там равносметките са на друго ниво. Но отговорите на някои Божествени въпроси започват още от тук. 

 С пожелание за лека смърт и с надеждата за едно безметежно присъствие в отвъдното, искрено надявайки се, че никога няма да се запозная с Вас, Ви казвам С Богом. 

 Георги Попов, композитор, син на някогашен приятел на Вл. Димитров Майстора.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button