България

Оставиха в ареста набедените за бомбата в Сандански

Четиримата националисти, набедени за взрива пред клуб на „Евророма” в Сандански, остават в ареста. Това реши днес окръжният съд в Благоевград. Делото срещу тях ще се гледа на 10-и юли. На момчетата е повдигнато обвинение за извършване на общоопасно престъпление с общоопасни средства по член 333 във връзка с член 330, ал. 2, т.1 НК.

По време на гледане на мярката им за неотклонение трябваше да се проведе протест в тяхна защита, но той бе осуетен. Стана ясно и че е оказван натиск над семейството на Николай, като майка му е била посъветвана „да не говори и да не коментира случая”. По непотвърдени данни, те са били заплашвани да не провеждат протестни действия в тяхна защита.

Повече от очеведно е, че тук става въпрос за груби политически репресии. Един криминален случай, който най-вероятно е част от вражда между цигански престъпни групировки, се използва от властите за разправа с неудобни националисти. Подобно нещо е недопустимо и няма да остане без последствия. Властите трябва да знаят, че зад гърба на несправедливо обвинените са всички български националисти.

Публикуваме без намеса мнение от фейсбук групата в защита на момчетата, на човек, присъствал на процеса:

„АФЕКТИРАНА СЪМ ! За първи път присъствам на подобен процес! И смятам, че в БЪЛГАРИЯ….СЪД НЯМА! ….. Защитата беше безупречна, а прокурорските доводи бяха абсурдни, неоснователни и не пълни. Не бяха споменати части от експертизите, защото според един от адвокатите – са неудобни за обвинението!!!! Момчетата са били в ареста повече от 72ч ….неоснователно !!! Николай Йовев видимо накуцваше – вероятно момчетата са били тормозени и репресирани, не са имали никаква връзка със семействата си от момента на задържането на 29-ти!!! Според мен и според всички присъстващи това 4 часово дело, днес – беше абсолютно безсмислено – ВЕЧЕ БЕШЕ РЕШЕНА СЪДБАТА ИМ !!! Решението: ЗАДЪРЖАНЕ ПОД СТРАЖА! Обжалването ще бъде на 10.07.2012 в 10ч в гр, София !!! …..НАЦИОНАЛИСТИ, от цяла България – нека покажем на момчетата, че не са сами; на държавата, че този произвол не може да продължава!!! Да си активен националист НЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ! …..ЗАЩОТО ТОВА БЕШЕ ОСНОВНИЯ ДОВОД НА ПРОКУРАТУРАТА !!!!”

Кампанията в защита на момчетата набира все по-голяма сила. Те бяха подкрепени от няколко граждански организации, а фенклубът „Пирин СС” излезе с декларация в тяхна защита. Фейсбук групата „Националистите от Сандански са невинни – освободете ги!“ вече събра близо 1800 души, като тенденцията за нарастване е постоянна. От Български Национален Съюз продължаваме да следим случая с нашите съратници от близо, като имаме готовност да им окажем всестранна подкрепа.

Открита е банкова сметка за набиране на средства в помощ на момчетата. Тя е на името на бащата на НиколайДобрин Йовев. Нека всеки, който може да окаже финансова помощ. Номерът е:

Пр/сметка 02/0000000008634450

IBAN BG43STSA93000008634450,

BIC STSABGSF

БАНКА ДСК.

Ако по някаква причина не можете или не желаете да използвате банков превод, може да се свържете с нас на info@bgns.net за да получите информация, как можете да помогнете със средства на задържаните.

Подобни статии

Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
X