Протести и акции

Общинския съвет даде рамо на инициатива на БНС във Варна

Припомняме Ви, че след акцията „Варна без бунището Максуда“, националистите от БНС бяха връчили подписите 12 000 души на кмета с молба да се съобрази с искането на варненци. Последваха писма от името на националистите до кмета, вътрешния министър, директора на ОДП-Варна, председателя на Общинския съвет – Варна, и РИОКОЗ – Варна. Беше излъчено предаване по СКАТ за безобразията на варненските служби, градската администрация и кмета, които си затвориха очите пред проблема. Беше извършена проверка и на лидера на ДПС-Варна заради циганската му фондация, свързана с обитателите на Максуда.

Въпреки закъснялата си реакция, Общинския съвет във Варна дискутира този наболял проблем с циганското гето Максуда. Общинарите се позоваха на акцията на Български Национален Съюз, събраните 12 000 подписа и писмата адресирани до тях.

Въпреки политическите и идеологически различия, общинските съветници стигнаха до извода, че циганското гето представлява един реален проблем, който трябва да бъде решен. Повдигна се въпроса за статута на земята, нейните собственици и защо се допуска сегашното положение.

Не закъсня и реакцията на кметската администрация, която също се оплака от гетото. В официално становище те споменаха, че се притесняват от незаконните постройки, които продължават да се множат на места, където Община Варна извършва ремонти с парите на данъкоплатците.

Предстоят разговори, в които националистите от БНС са поканени за намирането на изход от ситуацията с циганското гето. Това беше предложено от общински съветници.

Надяваме се, че решението на общинските съветници и администрацията ще бъдат в унисон с интересите на гражданите на Варна и циганското гето да бъде премахнато. Така града ни ще стане по-хубав и желанието на варненци удовлетворено. Варна е една и ние не можем да си позволим политически украски, когато говорим за общ проблем.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
X