Социална дейност

Нов паметник

Точно в 12:00 часа на обяд младежи от двете патриотични организации принудиха оживеното движение на Лъвов мост да спре по време на траурните сирени.

Поводът автомобилите да бъдат спрени с жива верига и да отдадат почит на загиналите за свободата на Родината беше, че някой от тях не пожелаха да спрат  при започването на сирените. Веднага след това пътя беше освободен.

По същото време от Български Национален Съюз откриваха паметна плоча на Георги Абаджията, близък съратник на Васил Левски и ръководител на тайния революционен комитет в София. Преди 129 години той е бил обесен на Лъвов мост от турците. Откриването беше охранявано от полицията и предизвика само положителни реакции у минаващите хора и шофьорите на автомобили, някои от които положиха и цветя пред плочата на храбрия Българин. Паметникът е построен с дарения, събрани от членове на ГВАРДИЯ от София и Радомир.

“Нека хилядите софиянци, които минават всеки ден по този мост да си спомнят за падналите за България не само на 2 юни”, каза Боян Расате, ръководител на Български Национален Съюз.

123456

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button