България

Нова книга на проф. Алтънков за престъпленията на БКП

С голям интерес бе посрещнато представянето на новата книга на професор Никола Алтънков – „История на БКП 1919 – 1989“. То се състоя на 21 юни в Тържествената зала на Централния военен клуб в София. Въпреки слабото медийно отразяване, залата бе препълнена. Откриването започна със слово на издателя на книгата, писателя Румен Леонидов. Той акцентира върху някои от най-важните и за съжаление, слабо познати моменти, засегнати в книгата. След него говори и самият професор Алтънков, който сподели своите мотиви за написването на този внушителен и действително уникален труд. В края на събитието, участниците имаха възможност да зададат своите въпроси към автора.

Книгата на професор Алтънков е резултат на дългогодишни изследвания и изложените в нея факти са подкрепени със солидно количество документи. Това е уникален труд, за пръв път обобщил цялата престъпна дейност на комунистическото движение у нас – от присъединяването му към Комунистическия Интернационал през 1919 г., през качването на власт на БКП с помощта на съветските щикове на 9.IX.1944 г., до падането на режима през 1989 г. В книгата е отделено внимание и на друга зловредна левичарска организация у нас, прочула се с предаване на националните интереси и корупция – БЗНС. Изнесените факти хвърлят и нова светлина върху Септемврийските събития от 1923 г. Друг много интересен момент, засегнат в книгата, е езиковата реформа, проведена от БКП. И по-точно, слабо познатите и силно подценяваните вредни последствия до които води. Нещо което професор Алтънков може да освети, тъй като освен историк е и филолог.

Зад този труд, събран в 864 страници, не стои никоя партия, неправителствена организация или държавна институция. Професор Алтънков определено не е казионен историк, а книгите му „Нарекоха ги фашисти“ и „Кой победи?“ се оказаха неудобни и за съвременната либерална, политкоректна система. С авторитета си на историк той защити от хули името на един от най-достойните ни герои – ген. Христо Луков. През годините сме имали честта проф. Алтънков да е лектор на организирани от нас събития. Може в някой отношения позициите ни да се разминават, но определено е човек, който дълбоко уважаваме. Желаем още много успехи на професора!

Подобни статии

Коментара

 1. ЧЕРВЕНАТА СГАН от БКП / БСП все още не е платила за кървавите си злодеяния спрямо Българския Народ след 9.Септемчври.1944 г. , когато под крилото на т.н. ” Червена армия ” беше избита по нощите ” без съд и присъда ” СРЕДНАТА КЛАСА и ЕЛИТА на БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ ! Сатова ” Око за око – Зъб за зъб ” докато не бъде ликвидирана Червената измет в България …………!!! БЕЗ МИЛОСТ ………..!!!

  1. Голяма мъка, че Хитлер не спечели войната. Ами издигнете му паметник, какво чакате? Или ви е срам? Айде, моля, няма срам във вас.
   Пишете за окупационния корпус в Гърция и Македония. Защо се срамувате?
   Пишете за убийството на законния министър-председател на България – Александър Стамболийски. Покажете как “цвета на нацията” е клал и бесил собственния си народ.

  2. Представям си как от устата ти хвърчат лиги докато говориш жалка злобна фашкия!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button