България

Нинова лъже за Истанбулската конвенция

В първите дни на новия кабинет станахме свидетели точно на “промяната”, която левите бленуват и започват да прокарват. Покрай всички точки на коалиционното споразумение, които сега няма да коментираме, лъсна и една, която е особено вредна и много обсъждана, а именно тази свързана с Истанбулската конвенция. 

Комунистът думата си мени, но нрава не. Въпреки че като глашатай председателя на Б(К)СП Корнелия Нинова тръбеше какъв борец срещу Истанбулската конвенция е, все пак ѝ се наложи да се обяснява какво и защо е подписала. Точните ѝ думи бяха:


Никъде не пише, че ще ратифицираме Истанбулската конвенция или, че ще признаем трети пол извън мъж и жена. В споразумението е записано само, че ще въведем в националното законодателство онези текстове, които касаят насилието над жени…

Официалното име на конвенцията е “Конвенция на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие”, а ние имаме едно просто питане! 

Чела ли е конвенцията и изобщо протича ли логична мисъл в главата ѝ? При това име на документа, кои точки следва да НЕ са свързани с “насилието над жени” според нея. Касаещите пола текстове са формулирани витиевато и при невнимателно четене дори могат да бъдат пропуснати, но съставителите са се опитали да свържат насилието над жени с модерните разбирания за пол. В точките има термини като “социално изградени роли”*, и дефиниция за пол “идентичност основана на пола”, които са хитро вмъкнати в клаузите, за да не се набиват на очи. По този начин покрай насилието над жени се обхваща и дефиницията за пол, която либералите активно пропагандират, но все пак са обвързани с основната тема (насилието над жени). Това означава, че щом Корнелия Нинова се е съгласила само за точките свързани с гореспомената тема, то на практика е подкрепила цялата конвенция с подписа си.

Дали Нинова не е чела конвенцията и поради ниско ниво на интелект все пак е оформена, някаква клауза, която си мисли, че има стойност, а фактически е безсмислена? А може би е съвсем целенасочено, тъй като предизборната кампания приключи и сега трябва да си вземе парче от властта тази “клауза” е тъкмо на място? 

Не можем да знаем кой е отговорът на тези въпроси, но по този начин си измива ръцете и одобрява Истанбулската конвенция. Както се казва “И вълкът сит, и агнето цяло”, а и Нинова е във властта. 

Като се има предвид, че става въпрос за комунист и двата варианта са напълно възможни! 

Лошите новини за всеки нормален човек, който не преде на червения стан са, че тепърва ще ставаме свидетели на прокарването на леви политики, които ще са в ущърб и сериозна вреда на обществото ни.

* Сами по себе си тези термини от правна гледна точка не са свързани с джендър идеологията, тъй като социално изградени роли на пола означава, че дадено  общество е приело определени роли на мъжа и жената на база техния биологичен пол. Тоест социални, поведенчески или други норми, които трябва да се спазват от мъжа или жената. Тълкуванието на тези термини на модерните леви обаче се използва като оръжие за налагане на джендър идеологията. Те изкривяват значението им, както им е удобно и на тази база претендират за изменение на значението на думата “пол”.

Подобни статии

Един коментар

  1. Нищо ново, тя Нинова говореше ,че зеления сертификат дискриминира хората в обществото. И че БСП са против това. Но не само че се стигнаха до договорки за правителство, въпреки намерението на ПП за въвеждането му, но и БСП масово гласува за зеления сертификат. Както винаги БСП говори сладки приказки само когато не са във властта. Влезнат ли обръщат палачинката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button