България

Невинните остават в ареста, след второ предрешено дело

Днес софийски апелативен съд напълно неоснователно, потвърди наложената мярка за неотклонение на националистите от Сандански. Поредното предварително решено дело бе гледано на закрити врати. Явно причината за това е скандалната липса на доказателства, въпреки която момчетата остават зад решетките. Станаха известни нови подробности, около нелепата постановка, на която те станаха жертва.

Първо, се оказа, че четиримата са били задържани още преди да са започнати следствените действия на мястото на взрива. След това стана ясно, че въпросните натривки, които бяха обявени като основен мотив за задържане, са показали наличие на микрочастици амониева силитра (селскостопански химически тор). Такива следи, мога да останат по ръцете на някой, след като си е набрал зеленчуци от градината, например. Разбра се и че обвинението се крепи на показанията на двама полицаи, които имали теория, че момчетата може би били подготвяли подобно нещо. На фона на тези абсурдна постановка, стана ясно и че умишлено е крита информация за втора бомба от същия тип, заложена няколко дни след задържането на четиримата. С цялата си наглост, обвинението се опита отново да припише и други неразкрити престъпления на националистите. Оказа се и че повечето от тях никога, до този момент не са имали проблеми със закона. Тоест, дори не са в графата „обичайни заподозрени” на полицията. Това навежда само на една мисъл – момчетата са били предварително нарочени и просто се е чакал удобен момент за саморазправа с тях.

Цялата тази скандална информация е премълчавана от почти всички медии. Повече от очевидно е, че тук става въпрос за най-нагли и брутални политически репресии. Явно хората, стоящи зад този нелеп театър, не си дават сметка, какви може да са последствията, ако той продължи. Ако продължават да подценяват ситуацията, това ще е за тяхна сметка. По време на днешното заседание, в съдебната палата се събраха над сто български националисти, от различни организации, партии и неформални групи. Това което ги беше обединило е подкрепата за момчетата. Днес тя бе изразена твърдо, но мирно. Какъв ще е изразът ѝ утре, ще зависи до голяма степен от действията на властите.

Едно ви заявяваме категорично – няма да оставим невинни наши съратници да станат изкупителна жертва за чужди престъпления!

Подобни статии

Коментара

 1. Ако си мислят че така ще ни уплашат жестоко се лъжат!
  Подобни постановки само усилват волята ни за борба.
  Обръщам се към близките на задържаните – Не се отчайвайте!
  Тeхните страдания ще ги превърнат в герои, за които един ден цяла България ще говори. А и рано или късно истината ще възтържествува,тогава ще бъде късно за боклуците, които ни управляват и предават сега.

 2. Значи цялото обвинение се крепи на несигурните показания на двама представители на гей обществото в България! Интересно!

 3. Какъв турчин си ти бе измекяр. 90% от така наречените турци във България са всъщност българи правещите се на турци,неслучайно в Турция ви наричат гяури и по време на Голямата екскурзия имаше доста "обидени" на границата.
  Лидера ви Доган е от цигански произход.

 4. Нищо ново под слънцето. Милиционеро-болшевишки методи в псевдо-демократична държава. Полуграмотни депутати. Министри… Ц.Ц…..NO COMMENT… Корумпирани съдии и т.н. и пр. Боже, пази Велика България от Голямото Зло.

 5. Аз имам познати турци, но те нямат нищо общо с комплексари като тебе.Много от тях дори подкрепят българския национализъм и мразят циганите. Но точно такива измекяри като тебе се правят на големите турци, нещастен парцал.

 6. Аз имам познати турци, но те нямат нищо общо с комплексари като тебе.Много от тях дори подкрепят българския национализъм и мразят циганите. Но точно такива измекяри като тебе се правят на големите турци, нещастен парцал.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
X