БНС

Европейски националисти в подкрепа на БНС

Започналото дело за забрана на Български Национален Съюз, както и последвалият груб опит за натиск над българския съд от страна на Европейския парламент (изразен в резолюцията против България, приета на 8-и октомври), предизвика вълна от подкрепа за организацията ни сред европейските националисти. Не само получихме множество съобщения от сродни организации от цяла Европа, които изразяваха своята съпричастност и подкрепа, но последваха и акции в знак на солидарност с нашата организация.

Те започнаха от Германия, с нашите приятели от партия “Десните”, които издигнаха лозунги в наша подкрепа на публични места. Последва акция на унгарските националисти от “Легион Унгария”, които опънаха транспаранти призоваващите за спиране на репресиите срещу БНС пред българското посолство в Будапеща (за което имаха и проблеми с местната полиция). След тях и френските национални активисти от CLAN (Националистически комитет за сътрудничество и подкрепа) разлепиха плакати на френски и български език, навсякъде около българското посолство в Париж, за да изкажат солидарност с нас. Предстоят и други подобни прояви.

Делото и репресиите срещу Съюза, както и натиска от Европейския парламент, също така бяха и подробно отразени. Един от най-четените интернет портал на унгарските националисти публикуваха няколко материала, посветени на случващото се с нашата организация. Събитията бяха отразени и от чешките ни съратници. Едно от най-авторитетните издания на френските националисти “Jeune Nation” писа подробно за делото и за акцията в наша подкрепа в Париж. Изчерпателно интервю за радио Nordfront  – най-голямата онлайн медия на скандинавските националисти (популярна не само в Швеция и Норвегия, но и във Финландия и дори Естония), даде Пламен Димитров. Europa Terra Nostra, една от най-авторитетните фондации  на национално мислещи интелектуалци от цяла Европа, публикува статия посветена на антибългарската резолюция на Европейския парламент и репресиите срещу БНС.  Германската организация “Третият път” също отрази случващото се.

Тази солидарност, както и новата офанзива срещу националните движения, подета от системата в момента бе тема на новият епизод на нашия подкаст Свободен Сигнал.

Искаме да изкажем нашите огромни благодарности на всичките ни приятели Европа, които ни подкрепиха. В такива моменти наистина се усеща духа на укрепващото братство между европейските националисти. Това е и най-големият ужас на нашите противници, за това и те хвърлят такива усилия в опит да ни спрат. Но всяка нова вълна на репресии сплотява все повече нашите редици. Ако искаме народите ни да имат бъдеще и цивилизацията ни да оцелее, национализмът трябва да триумфира в цяла Европа.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button