България

Националисти от Стара Загора започнаха общонационална подписка против изопачаването на историята ни

Сдружението на българските футболни привърженици и момчетата от СНЦ „Вярност” подеха общонационална кампания, срещу опитите за изопачаване и фалшификация на българската история. Ето какво гласи тяхната декларация:

Общонационална подписка против изопачаването на българската история

1. Причини за подписката:

В последните години в България изключително много зачестиха опитите за манипулиране и изопачаване на българската национална история и „нагласяването” й според интереса и идеологията на временно управляващите. Българската история се манипулира не само вътре в България, но и от съседни на България държави. Това ни накара да организираме общонационална подписка ПРОТИВ изопачаването на българската история, защото един народ е силен само тогава, когато пази историята си и почита заветите на предците си.

2. Против какво се обявяваме ?

На първо място сме ПРОТИВ всички опити за целенасочено изопачаване и манипулиране на националното ни минало. Тук се включват лъжливите преоценки на редица трагични събития от нашата история като „Баташкото клане” (наричано „МИТ”), „Старозагорското клане”, геноцидът над българите през Турското робство (наричано „Османско присъствие”), изселването на тракийските българи след Балканските войни и други. Позволяваме си да акцентираме върху изключителното нещастие на над 1 милион тракийски българи, които след края на Балканските войни са прокудени от родните си места, а мнозина са избити. Това е геноцид и етническо прочистване. Категорично сме против опитите за манипулирането на тези факти. Считаме, че подобни въпроси няма как да бъдат омаловажавани и е нужно да бъдат правилно оценени от нас българите, и най-вече от българските политици.

На второ място сме ПРОТИВ стремежите на съседни на България държави за присвояване на личности и събития от българската история. Пресен е примерът със ситуацията в Република Македония, където негативната кампания против българите е най-силна.

На трето място сме ПРОТИВ различните филмови продукции, които изкривяват българската история и ни представят като „втора ръка народ”. Тук включваме най-вече готвените турско-български продукции, в една от които се предвижда „любовна история” между турчин и българка по време на Априлското въстание. Изкуството трябва да просвещава, а не да заблуждава и манипулира. Това, заедно с планираното въвеждане на задължителен майчин език в училищата (основно турски и цигански), са ярки опити за допълнително дебългаризиране и дезинтегриране на българското общество.
Всички тези, а и множество други неща, ни карат да се обявим ТВЪРДО ПРОТИВ изопачаването на българската история.
Инициативата е общонационална и след приключването на кампанията
ПОДПИСКАТА ЩЕ БЪДЕ ВНЕСЕНА в Народното събрание на Република България.

Който желае да се включи, може да изтегли бланка от тук: бланка

СНЦ „Вярност” във Фейсбук – тук

Сдружението на българските футболни привърженици във Фейсбук – тук

Подобни статии

Коментара

  1. Подкрепям ви напълно, но ако ще се прави ревизия на историята, то трябва да се започне още от създаването на българската държавност, което е представено в учебниците по напълно несериозен начин.

  2. Заради тракийските българи, които са ни живият пример за объракани, дори разбити животи, благодарение на политиката, ви подкрепям.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
X