България

Наложиха гаранция от по 10 000 на Ники и Сашо

Вчера, при поредно гледане на делото на момчетата от Сандански, съда в Благоевград най-накрая взе решение да им наложи по-лека мярка. След десет месеца, прекарани зад решетките, въпреки липсата на сериозни доказателства срещу тях, след пълния фарс на съдебено производство и откровени гаври на магистрати, най-сетне Николай Йовев и Александър Ангов имат възможност да излязат на свобода срещу парична гаранция. И тук идва новата подигравка – сумата срещу която ще ги освободят е по 10 000 лева на човек. Наложената гаранция, обаче не отговаря на възрастта и имотното състояние на момчетата. По този начин съда просто си измива ръцете.

В същото време, двамата са кандидат-депутати от листата на ВМРО и бе напълно възможно да бъдат освободени срещу подписка, като участници в предизборната кампания, които няма как да се укрият. Поради тези причини, паричната гаранция най-вероятно ще бъде обжалване пред Апелативния съд.

За момента обаче, четвъртата жертва на скалъпения процес – Васил Георгиев, остава в ареста. Той не е и кандидат за народен представител, тъй като няма навършени 21 години. Пръв от задържаните, след разглеждане на мярката му от друг съдия, бе освободен Стоян Ставрев. Гаранцията, която тогава наложи съда, бе в размер на 3000 лева.

Отново призоваваме – нека всеки, който има възможност да подкрепи финансово момчетата. Семействата им нямат големи възможности и дори дребни суми са от полза за каузата. Сметката (на името на бащата на Ники – Добрин Йовев), на която може да направите превод е:

Пр/сметка 02/0000000008634450

IBAN BG43STSA93000008634450,

BIC STSABGSF

БАНКА ДСК.

Подобни статии

Back to top button
X