Чествания и възпоменания

Над 130 националисти честваха 3-ти март в Кърджали

В Кърджали почетоха 132 години от Освобождението на България от турско робство

Активисти на Български Национален Съюз организираха за втора поредна година в Кърджали шествие и протест под надслов „България за Българите – днес, утре и завинаги!”. Над 130 националисти от Кърджали, Стара Загора, Варна, Пловдив, Пазарджик и София преминаха по централните улици на града с Български знамена и транспаранти, приветствани от повечето граждани на Кърджали. Въпреки очакванията ни, че в града ще има провокации от страна на местното турско население, подобно нещо не се случи. За жалост, такива имаше, но те дойдоха от страна на някои особи, движещи се покрай шествието и представящи себе си за журналисти.

До колко те действително са били такива, или става дума за чиста проба провокатори, е трудно да се прецени. Факт е, че проявата беше отразена и от истински журналисти, които бяха дошли да си вършат работата, а не да се заяждат с патриотите. В другата крайност обаче беше държанието на няколко субекта от неизяснен произход, които теоретично може би дори са Българи не само по паспорт, но с поведението си недвусмислено показаха, че мястото им не е в Европа, а в Анадола. Няма как другояче да бъдат квалифицирани опитите на най-дейната мастия от триото провокатори, която не спря през цялото шествие да обижда участниците му с всякакви реплики от сорта на: “Събрали са се всичките идиотчета”, “Ще ги видим като им свърши ефекта от наркотиците”, “Дай да ги снимам какви грозни боклуци са” и прочие бисери на личност, която вероятно скоро не е поглеждала към огледалото, за да види собствената си разкривена външност.

Опитът на въпросната “дама” с редки зъби да предизвика гнева на националистите остана обаче без успех, защото всички подминаваха думите й с усмивка, което предизвикваше още повече гняв в нея. В крайна сметка всеки един от нас знаеше, че е дошъл в Кърджали, за да вдъхне надежда на Българите там, а не за да води каквито и да е двубои с човекоподобни същества. Шествието завърши пред Паметника на Освободителите на България, където беше положен венец от регионалната организация на БНС-Кърджали. Пред паметника се изказаха Никола Стоев – водач на БНС-Кърджали, който каза, че няма да допуснем Кърджали да се превърне във второ Косово, и че това е един стар Български град, с Български традиции, който завинаги ще остане крепост на Българщината. След него думата взеха Пламен Христов – орг. секретар на БНС, Звездомир Андронов и Асен Кръстев – съпредседатели на Съюза.

В края на мероприятието, след минута мълчание за загиналите герои, всички изпяха заедно националния химн. След като и по време на речите, националистите запазиха достойнството си и не се подадоха на провокациите на неспиращата да бълва простотии “журналистка”, след края на проявата тя окончателно свали маската си, изливайки цялата си злоба по време на импровизираната пресконференция, в която Звездомир Андронов и Асен Кръстев отговаряха на въпросите на различните медии. Първата й реплика, която сама по себе си е достатъчно доказателство за психическото й състояние, беше, че тя и колегите й са чули как хора от шествието псуват паметника на Васил Левски в центъра на Кърджали. Друг неин помагач и остроумен запартък пък каза, че според него, ние нарочно сме подминали паметника. На тези абсурдни твърдения, нашите представители отговориха, че шанса паметник на Левски да бъде напсуван на шествие на Български националисти е точно толкова голям, колкото шанса шествие на турски националисти да псува паметник на Ататюрк, при което “журналистите” се отказаха от идеята си за провокация.

Последваха няколко нормални въпроса от страна на истинските представители на медиите, след което триото на провокаторите премина отново в “настъпление” с въпроси от типа на тези: “Защо използвате тази символика на знамената и ги цапате?”, “Вие националисти ли сте или национал-социалисти?” и прочие безподобни щуротии, на които ние сме свикнали да отговаряме с усмивка. След като и този опит хората да бъдат изкарани от равновесие не успя, “дамата” с “приятна” външност започна да надава крясъци, че била туркиня, с което окончателно събуди съжаление в редиците ни, които се отправиха към близко заведение, където вече в неофициална обстановка обсъдиха проявата преди да тръгнат по обратния път към родните си градове!

Благодарим отново на всички, които присъстваха вчера в Кърджали и които ни подкрепиха! Надяваме се догодина да бъдем още повече, а нека лешоядите бъдат сигурни, че на другия 3-ти март отново ще им се наложи да чуят нашите лозунги и да видят Българските знамена по улиците! Затова скъпи провокатори, тренирайте и се гответе за догодина!

ЧЕСТИТ 3-ТИ МАРТ НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ!

БЪЛГАРИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ – ДНЕС, УТРЕ И ЗАВИНАГИ!

Подобни статии

Back to top button
X