Чествания и възпоменания

Възпоменание за убитият от мигранти полски войник Матеуш Ситек

На 16 юни в София пред посолството на Полша се проведе възпоменателна церемония в памет на полският войник Матеуш Ситек, убит от нелегални имигранти опитващи да нахлуят в Европа. 

Припомняме, че младото момче бе намушкано със самоделно копие, когато банда нелегални имигранти от близкоизточен произход опита да щурмува полската граница с Беларус на 28 май. Нашествениците са нападнали граничния патрул с камъни и импровизирани оръжия, като копия направени от пръти и ножове. С едно такова самоделно копие е намушкан и Матеуш Ситек. Другарите му успяват да го евакуират, но момчето почина в последствие, въпреки усилията на лекарите. 

Големият проблем за сигурността на полските сили, опитващи да опазят европейската граница от нахлуването на тези пълчища е, че новата либерална власт в Полша забрани на войската да употребява оръжие не само за самозащита, но и за предупреждение. Само няколко седмици по-рано, четирима полски военни бяха арестувани заради предупредителни изстрели във въздуха, при опит на агресивна банда азиатци да нахлуе през границата. Без тази самоубийствена либерална политика, надали щеше да се стигне до смъртта на Ситек. 

Случаят породи огромен гняв сред полското общество, а няколко големи протеста и множество по-малки акции бяха организирани от полските националисти. Макар след случая, властите в Полша да обявиха възстановяването на буферната зона с Беларус, все още не е ясно дали ще бъдат взети по-сериозни мерки. Беларус, под давление на Москва организира от няколко години насам тези мигрантски канали от Близкия Изток и Африка, опитващи да пробият полската граница, а либералните режими и различни НПО-а в ЕС подпомагат тази подривна и застрашаваща целостта на Европа политика.

Като знак на съпричастност с нашите полски съратници и като жест на почит към момчето, загубило живота си бранейки границите на Европа от нашественици, ние от БНС организирахме възпоменателна церемония пред посолството на република Полша в София. Случайно за събитието бе научила и група шотландски патриоти, които са на посещение в страната ни. Те също се присъединиха към нас, за да отдадат почит на загиналия в тази обща борба на народите ни за опазване на нашата цивилизация, култура и идентичност. 

На кратката церемония говори Пламен Димитров от БНС. Той подчерта, че за всеки, който не е индоктриниран в либералната идеология е повече от ясно, че индивидите, които нахлуват по този начин в Европа, нападат и убиват с копия, явно не са лекарите, инжинерите и програмистите, идващи за да се интегрират в обществата ни, както твърдят либералите. Това са орди от нашественици, които идват тук с намерението да са завоеватели. Димитров припомни и за убитите български полицаи от нелегалните пришълци. Той завърши с думите, че борбата за опазване на народите ни и цивилизацията ни е обща. В края на церемонията на оградата на посолството бе поставена снимката на Матеуш Ситек, а присъстващите запалиха свещи и ги оставиха пред нея. 

Подобна акция на солидарност и почит организираха и унгарските националисти от Легион Унгария пред полското посолство в Будапеща. Вчера се проведе и голямо шествие на полските Автономни националисти и организацията ONR във Варшава.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button