Чужбина

Лидер на гей-движението в САЩ арестуван за детска порнография!

Преди броени дни в САЩ бе арестуван 66 годишният Лари Бринкин, един от символите на гей-активизма в Сан Франциско. Обвинението е за притежаване на детска порнография. От домът на Бринкин и съпругът му са иззети компютри, дискове, видеокасети и други устройства.

Лари Бринкин е водещата фигура в борбата на гей-активистите за признаването на еднополовите връзки в Сан Франциско. Той не е просто редови представител на гей общността, а е член на Комисията за Човешките Права. Бринкин се пенсионира от комисията през 2010 г., като в негова чест от организацията обявяват първата седмица на февруари за „Седмицата на Лари Бринкин“. До пенсионирането си, той печели повече от $135,000 годишно.

Според заповедта за обиск, полицейският отдел в Сан Франциско предприема действия по поръчение на полицията в Лос Анджелис. Причината е сигнал,  изпратен от AOL (американска компания за електронни услуги) във връзка с разменени имейли между потребител от Лос Анджели и потребителя „zack3737@aol.com”. От полицията казват, че са проследили имейл адреса до IP-адреса на Бринкин; той е собственик на акаунта и е платил за услугите на AOL със собствената си кредитна карта.

В заповедта се твърди, че имейлите съдържат снимки на деца, най-малките на възраст около годинка, които са изнасилвани и подлагани на гаври от възрастни мъже.

Имейл акаунта на AOL е свързан с Yahoo! групи обсъждащи детската порнография, според  заповедта за обиск. Следователи казват, че са се сдобили и с имейли пращани от друг, вече спрян имейл на Бринкин до zack3737@aol.com.

Бринкин  е платил гаранция и е бил освободен в Събота, според говорителя на затвора. Полицията отказва повече коментари, като заявява че разследването продължава.

Статията на Сан Франциско Уикли, на която се позоваваме, може да видите тук.

Лари Бринкин е поредния в списъка с гей-активисти, обвинявани, разследвани и изобличавани във връзки с педофилски мрежи. Още ли мислите, че е добра идея хора като него и партньора му да осиновяват деца? Всички изводи оставяме на вас!

От БНС благодарим на Галина Накова, която ни изпрати информацията на нашата фейсбук страница!

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button