Чествания и възпоменания

Летящи крепости над София

Възпоменание за жертвите на варварските англо-американски бомбардировки над София

На 2-ри април активисти на Български Национален Съюз и свободни националисти почетоха паметта на загиналите Българи по време на анго-американските бомбардировки над София и България през Втората световна война. Възпоменанието се проведе на паметника на Българските летци от6-ти орляк, загинали при защитата на небето над София. Мероприятието се проведе там, поради факта, че паметник на жертвите на тези терористични бомбардировки няма нито в София, нито където и да е било в България.

Колкото и невероятно да звучи, една от най-големите трагедии сполетели нашата столица през многовековната й история, при която загиват над 2500 цивилни Българи, в голямата си част деца, жени и старци, и при която е разрушена напълно една четвърт от града, няма паметник, който да напомня за нея. Нито по време на комунистическата диктатура, нито през последните 20 години на демократично управление, никой от управляващите София, не е сметнал за нужно да построи такъв паметник или дори само да организира възпоменание за жертвите. Нещо повече, и предишния и сегашния режим целенасочено потулват тази част от нашата история, в резултат на което днес малцина знаят за това, което се е случило преди 66 години. Поведението на безродните ни политиците е разбираемо, като се има предвид, че убийците от тогава са „съюзници” на днешна България и подмазването и сервилничеството пред тях е любимо занимание на същите тези политици.

Но ние, като национално осъзнати Българи, не можем да допуснем да бъдат забравени невинните жертви, които е дал нашия народ. И затова всяка година ще организираме възпоменание в тяхна памет, и с различни акции ще информираме обществото за този забравен и нарочно премълчаван етап от историята ни.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
X