Културно-просветна дейност

Лекция “Визия националист” се състоя в централния щаб на БНС

На 12 май в централния щаб на Български Национален Съюз бе проведена лекция на тема „Визия националист“. Лектор бе дългогодишният член на БНС Цветелин Пенков. Основната цел на лекцията бе да разясни какво впечатление за себе си и идеологията трябва да оставя българския националист в обществото.

Цветелин Пенков наблегна на няколко основни аспекта от поведението, което трябва да притежава един националист. Започвайки от  външния вид и стигайки до начина на общуване с различни събеседници. В началото на лекцията бе наблегнато на вредното влияние на различни субкултури и движения, което имат върху народа ни и в частност над младите. Основната теза бе, че външния вид е първото впечатление, което оставяме в хората, с които общуваме. Както гласи старата българска поговорка – „по дрехите посрещат, по ума изпращат“ или по-точно казано, колкото по спретнат изглеждаш, толкова по-подреден изглежда и умът ти. И така те възприемат околните хора.

Но по-голямо внимание се отдели на начина, по който трябва да общува един националист с хората около него, тъй като в ежедневието на човек се налага да води много разговори с различни хора и трябва да умее по правилния начин да представи идеологията на национализма пред сънародниците ни. Независимо с кого общуваме, дали политически противник или човек, който не е до толкова осведомен по политически въпроси, един националист винаги трябва да води разговор спокойно, без да се отдава на своите емоции. И още по-важно е да аргументираме добре своите тези с факти и да демонстрираме богата обща култура.

За край на представянето, лекторът завърши с това, че националиста винаги трябва да търси начин да се усъвършенства – както в професионалния така и в личния си живот, както умствено така и физически.

Подобни статии

Един коментар

  1. мисля, че лекцията по тази тема е актуална и навременна, ще бъде от голяма полза за членовете и синпатизантите на организацията

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button