Международна дейност

Легион Унгария отбеляза 5 години от основаването си

Нашите съратници от “Легион Унгария” (Légió Hungária) и съучредители на Съюз Крепост Европа отпразнуваха петата годишнина от основаването на своето движение на 12 август. Самото отбелязване на повода бе кулминация на няколкодневния тренировъчен лагер, който унгарските легионери провеждат за своите членове. Организацията е един от най-добрите примери сред европейските национални движения за това как идеологическата подготовка и духовното израстване трябва да върви ръка за ръка с физическото укрепване и придобиването на полезни практически умения. Този тип подготвителни лагери “Легионът” организира ежегодно за своите членове от цяла Унгария.

Освен различни тренировки, състезания и практически обучения, по време на няколкодневното събитие на специални срещи всеки от водачите на регионалните структури дава отчет за дейността на своята група през изминалата година. По традиция това е и времето, когато в “Легион Унгария” официално се приемат нови членове. Тази година бяха наградени и легионерите отличили се с постоянство и отдаденост на каузата. Поводът даде възможност на водачите да обсъдят и бъдещите планове за развитие на движението с членовете на организацията.

В последният ден на лагера бе тържествено отбелязана и годишнината на “Легион Унгария”. Събитието бе отворено и за всички приятели на организацията от Унгария и Европа. Членовете на ръководството Янош Патаки, Гергели Чирке и Бела Инче поздравиха поканените гости и другарските организации. В речта си Бела Инче обобщи и постигнатото от Легиона за изминалите години.

С делегати на събитието бяха представени няколко национални движения от Европа – швейцарците от Фронт за национално действие (National Action Front), финландците от Синимуста Лийке (Sinimusta Liike) и Нордическото движение за съпротива (Nordic Resistance Movement / Nordiska motståndsrörelsen) – организацията на скандинавските националисти в Швеция, Норвегия, Финландия и Дания. 

За съжаление не всички организации, които имаха желание да посетят събитието, можаха да го направят. По стечение на обстоятелствата то съвпадна и с годишнината на чешката организация “Националисти”. Поздравителни писма до Легион Унгария бяха изпратени от Български Национален Съюз, германската партия  “Родина” (Die Heimat), чехите от движение “Националисти” (Nacionalisté), партия “Националистите” (Les Nationalistes) и организацията Съюз на десните студенти (Rassemblement des Étudiants de Droite) от Франция, италианците от “Реконкиста” (Riconquista), организацията на руските националисти в изгнание “Руски Център”. Писмо бяха изпратили дори момчетата от украинската организация “Карпатска Сич”, които в момента се сражават на първа линия, бранейки родината си от необолшевишката инвазия.

Макар от БНС този път да не можахме да присъстваме, все пак сме щастливи че през тази година имахме възможност да се срещнем на три изключително важни събития в Унгария, организирани от нашите съратници. Радваме се искрено за успехите им, които далеч не са малки. “Легион Унгария” се доказа за кратко време като една от най-сериозните и стабилно растящи организации на унгарското национално движение. Желаем много бъдещи успехи на нашите унгарски приятели и все така здраво и силно другарство!
Кратко видео от събитието може да видите тук:

https://videa.hu/videok/hirek-politika/legio-hungaria-belso-tabor-2023-kozosseg-lh-PJmtrVoIPrm7zswG

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button