Международна дейност

БНС взе участие в конференция организирана от La Barriera

На втори декември представители на БНС участваха в европейска конференция организирана от нашите съратници в Торино от La Barriera. Поводът беше създаването на самата организация и откриването на тяхната централа. На конференцията имаше представители от общо 10 организации, сред които Blocul Nationalist (Румъния), “Златна зора” (Гърция), Lyon Populaire (Франция), Aquila Popularis (Франция), ONR (Полша), Bastión Frontal (Испания), членове на Active Club от Естония и Швеция и White boys Stocholm (Швеция) и разбира се Български Национален съюз. Първи от делегатите имаше честта да говори дългогодишният член на БНС – Цветелин Пенков, който представи накратко организацията ни. 

Встъплението му започна от вече над двадесет годишната история на БНС и премина към дейността на организацията от последните години. Като основен приоритет на движението Цветелин Пенков посочи работата с активните млади хора, които националистите трябва да спечелят, за да не поемат те по пътя на радикалното ляво. Той акцентира върху добрите резултати, които БНС отбелязва в тази посока.

В словото си Пенков наблегна и на акциите срещу МОЧА и лявото движение в България. След края на мероприятието много хора поздравиха българската делегация именно за тези акции, за които мнозина от тях вече знаеха. Друг щрих в словото му бе, колко важно за развитието на движението е личносното развитие на всеки член и как БНС стимулира точно това у всеки. Цветелин Пенков подчерта и важността на международните контакти с други национални движения в Европа и общите цели пред европейските националисти.  Накратко спомена и за благотворителността, която също е залегнала силно в активността на организацията ни, както и за спортната дейност на БНС.

Втората част от участието на Пенков беше в отговор на въпроса на домакините за генерал Христо Луков и Луковмарш. Накратко той описа личността на Христо Луков и защо именно той е наш патрон, и разказа по-подробно за всички над седем дела. Разказа и за опита да забранят нашата организация. Обясни за ролята на „Шалом“, позициите на политическите партии и левичарски НПО-та, натиска срещу нас от страна на Световния еврейски конгрес и спомена любопитни трикове, с които през годините властите са се опитвали да ни саботират, както и нашите ответни реакции.

След края на конференцията бе предвидено време за опознаване на организациите, като бяха установени много полезни контакти с наши съратници, от няколко страни, сред които Румъния, Полша, Италия и други. Програмата продължи с шествие по улиците на Торино със скандирания “Europa, Nazione, Rivoluzione” (Европа, Нация, Революция), “Europa”(Европа).  Имената на италиански националисти,  убити от левичари също бяха скандирани. В морето от флагове, знамето с логото „декомунизация“ се открояваше. 

Вечерта завърши в централата на La Barriera, където имаше концерт на талантливи националистически групи от Италия и Унгария, където в приятелска атмосфера бяха обсъдени възможни общи инициативи и идеи за бъдещето. С това пътуване положихме основите на здраво и плодотворно сътрудничество, което е жизнено важно за нашата борба за национална Европа. Благодарим на домакините за добрата организация и топлото посрещане!

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button