Културно-просветна дейностНачална страицаЧествания и възпоменания

Конференция срещу ислямизацията и факелно шествие за Националния празник

На втори и трети март, членове и симпатизанти на БНС взеха участие в инициативите организирани от нашите приятели от СНЦ “Вярност” в Стара Загора, като част от отбелязването на 138-та годишнина от Освобождението.

Ден преди Националния празник се състоя конференцията, посветена на сътрудничеството между националистите в борбата срещу ислямската заплаха. Тя премина при голям интерес. Специален гост, по покана на домакините от “Вярност”, бе Станислав Воробьов – водач на Руско Имперско Движение. Конференцията бе открита с доклада на представителя на БНС Пламен Димитров. Той представи общата картина на заплахата надвиснала не само над България, но и над цяла Европа. Разгледана бе ислямизацията, като елемент от глобалисткия мултикултурализъм, както и етно-религиозни измерения на ударът срещу европейските народи. Програмата продължи с доклад на домакините от СНЦ “Вярност” , посветен на актуалната ситуация с пълзящата ислямизация в България. Гостът от Русия говори за особеностите на ситуацията в неговата родина и за нарастващата опасност от радикалния ислям там. Разсеяни бяха и някой битуващи заблуди за политиката на руската държава по този въпрос. Обсъдени бяха и различни форми на сътрудничество между европейските националисти по тези въпроси. В края присъстващите имаха възможност да зададат своите въпроси.

 

Вечерта на трети март се проведе и станалото вече традиционно факелно шествие по случай Освобождението на Родината ни от турска тирания. Към 19 часа националисти от града и страната започнаха да се събират на сборния пункт в градската градина. Към шествието се присъединиха и агитките на “Берое” и “Черно Море” – Варна, дошли направо от стадиона след мача между двата клуба. Проявата на старозагорци бе уважена и от гости от София, Пловдив, Ловеч, Габрово и Казанлък. Над 300 души преминаха по улиците на града, скандирайки патриотични лозунги, за да достигнат до мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора“. Там организаторите и гостите държаха слова пред участниците. За общия подвиг на предците ни говори и Станислав Воробьов от Руско Имперско Движение. В края на церемонията бяха поднесени и венци в памет на всички войни, паднали за Освобождението ни.

 

Въпреки опитите и двете прояви да бъдат осуетени, те не само се състояха, но и преминаха при голям интерес. Поздравяваме нашите приятели от Стара Загора за успеха!

Кратко видео от шествието – ТУК

Очаквайте повече снимки скоро.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button