Международна дейност

Конференция в Париж и посещение в Германия

Paris-1Между 12 и 15 май делегация на Български Национален Съюз посети Германия и Франция по покана на наши приятелски организации. Основният повод за нашето пътуване бе общоевропейската конференция на националисти, организирана в Париж от нашите приятели от Френската националистическа партия (Parti nationaliste français).

Самата конференция се състоя на 13 май, като в нея взеха участие организации от България (Пламен Димитров, БНС), Германия (Матиас Дейда, Партия “Десните”), Русия (Станислав Воробьов, Руско имперско движение), Румъния (Флорин Добреску, Фондация “Йон Гаврила Огорану”), Испания (Алберто Торесано, “Испанска фаланга”), Гърция (Паппа-Димопулу, “Златна зора”), Валонската част на Белгия (Ерве Ван Летем, “Национално движение”) и разбира се, френските домакини представени от Иван Бенедети. Разискваните теми обхващаха настоящето политическо положение в Европа, причините за него, общите проблеми с които се сблъскват националните движения, опита на различните организации в собствените им страни, както и възможностите за сътрудничество между националистите в борбата срещу общата заплаха надвиснала над народите ни. За съжаление, общия дух на разбирателство и приятелско отношение, бе частично помрачен от несдържания изблик на гръцки шовинизъм. Представителката на “Златна зора” смути френските домакини и ги постави в много неловка ситуация, заявявайки им, че не желае да стои на маса, на която е поставено българското знаме (първоначално всички знамена бяха аранжирани заедно, като в центъра бяха поставени, българското, германското и руското). Като причина за това настояване, бяха изтъкнати различните ни позиции по отношение на териториални въпроси. Тук ще отворим скоба, за да кажем, че румънската делегация, която е запозната с позицията ни по отношение на Северна Добруджа, не само бе доста дружелюбно настроена към нас, но и изказа неодобрение към гръцката позиция. Впрочем, всички, които разбраха за случката, изказаха неодобрение към това поведение, тъй като подобни действия са в пълен разрез с идеята на такива срещи. Самите ние гледаме с насмешка към подобно елементарно държане, а за да не поставяме в още по-неудобна позиция нашите домакини, се съгласихме в първата част на конференцията да говорим ние с нашия флаг, а във втората част бе изтеглен гръцкия представител със своето знаме. На самата конференция бе отделено специално внимание на страната ни – в своята реч Пиер-Мари Бонно говори за ген. Луков и Луковмарш, който нашите приятели от Френската националистическа партия вече неколкократно посещават. Преди презентацията на Пламен Димитров, Оливие Ламант изнесе кратък доклад за историята на България с акцент върху ролята на народа ни като защитник на Европа от ислямската заплаха. Дори в последната реч на нашите домакини, генерал Луков бе споменат като един от пантеона на европейските герои.

Forum-Europe-Paris-13-mai-2017

На следващия ден в Германия посетихме нашите приятели от партия “Десните” (Die Rechte) в град Дортмунд. Това бе денят в който се провеждаха изборите за парламент на провинция Северен Рейн-Вестфалия. Партията на нашите германски съратници също участваше в тях. “Десните” вече имат представители в общинския съвет, но сега участието им в изборите бе повече с цел да се види, дали подкрепата за тях е нараснала. И крайните резултати показаха, че това е така. Видяхме също и триковете на системата, които се използват срещу тях. Специално за тези избори, вместо една секция, в квартала в който имат най-голяма подкрепа, бяха разкрити три – така разпилян, вота в три секции изглежда по-малък. Показателно за отношението на партиите и властите към националистите бе и това, че всички останали партии се отделяха още по време на кампанията – от едната страна на улицата бе агитационния пункт на “Десните”, от другата – тези на всички останали партии. Още по-комична бе картината, когато се обявяваха резултатите от вота в общината. По традиция там се събират всички партии участващи в изборите. Освен, че имаше засилено полицейско присъствие, от общината бяха наели и допълнителна частна охрана, всички представители на казионните партии бяха качени и изолирани на втори етаж и единствено националистите бяха оставени на първи етаж, където по принцип трябваше да протече събитието. Така държавата на Меркел третира патриотично настроените германци.

Като цяло, пътуването бе изключително полезно, заздрави стари и изградени нови приятелства и създаде нови и полезни контакти.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button