Социална дейност

Патриотичен коледен базар събра средства за българите в Босилеград

Като родолюбци е нужно целогодишно да търсим възможности и начини да помагаме на своите сънародници и близки, а няма по-подходяща възможност за това от коледните празници. В седмицата преди тях, на 17 декември, от Български Национален Съюз организирахме коледен базар в помощ на нашите братя, които живеят в тежката действителност на откъснатите Западни покрайнини в Босилеград и околните села. Чрез продажбата на различни артикули и дарения бе събрана сумата от 2203,10 лева, която ще бъде предоставена за различни инициативи и помощ за възрастни босилеградчани. Подробности ще оповестим в най-скоро време.

Базарът започна в 14 часа, като след около час щабът на организацията вече бе изпълнен от хора, които бяха дошли да помогнат. Те бяха посрещнати с топла храна и напитки, но преди всичко от свои съмишленици, уютна и приятна неформална атмосфера.

Предлаганите за продажба артикули бяха с патриотична тематика, като графични произведения, картини, дрехи, керамика и книги, включително и от издателството на нашата организацията ‘’Перо и меч’’. Тук трябва да благодарим на родолюбивите марки  ‘’Родобран’’, ‘’Ратник’’ и Rightart, които безкористно се включиха в кампанията със своите продукти и подкрепа. Радостно е, че десетки патриоти откликнаха на нашата покана и по този начин много от предлаганите продукти бяха изкупени.

Базарът имаше и музикален съпровод – наш млад съратник изпълни на цигулки няколко известни коледни песни, което допълнително допринесе за доброто настроение.
Монотонността на ежедневието често карат хората да забравят тежката участ и действителност на българите в Западните покрайнини, която ние не веднъж сме виждали с очите си. Въпреки това там има българи, които не са се отказали от идентичността си и милеят за България. За тези хора ние ще продължим да се борим и този базар е една малка част от целогодишната ни работа в тази посока.

Подобни статии

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button