България

Кой тиражира наглите лъжите за „Кръв и чест“? Технология на манипулацията

Какво е общото между инцидента с възрастен мъж, набит в Борисовата градина и зверският побой над 3 годишно дете, станал отново в столицата? Нищо, разбира се! Освен това, че либерални екстремисти най-нагло и съвсем съзнателно излъгаха, че зад двата инцидента стоят хора свързани с организацията „Кръв и чест“.

За съжаление почти никоя медия не направи това, което се очаква от нея – да разследва инцидентите и да провери версиите, които се тиражират. Вместо това, повечето журналисти папагалски подеха информацията, пусната от крайните либерали. Нещо повече, на база на тази непроверена информация, веднага се появиха заглавия, призоваващи към „прочистване“ на улиците от тези чудовища „неонацисти“ (случайно да ви напомня за една уж отминала епоха, когато така се разправяха с „враговете на народа“?). А твърденията за „расистки“ подбуди и още повече, за участие на хора от „Кръв и чест“ в двата инцидента бяха очевидно съшити с бели конци и не издържаха една елементарна логическа проверка. Нещо което обаче, почти никой сред журналистите не направи.

Да погледнем първоначалната версия за случилото се в Борисовата градина. Веднага на очи се набива твърдението, че един от „биячите“ имал татуировка „Blood and Honor“, преведено „Кръв и чест“. След което в материала следват куп внушения. Съвсем логично е тук да се запитаме, кой е видял и разчел татуировката? Може би децата – момиче на 7 и момченце на 11? Ясно е, че деца в подобна ситуация ще са много изплашени и последното, което ще правят е да се зачитат в нечий татуировки, а и дори да го направят – според вас, дали са в състояние да разберат значението на подобен татус и връзката му с конкретна организация? Или може би го е направил старецът, който според собствените му твърдения е нападнат изненадващо, удрян и ритан е в главата и не помни как се е озовал на площад „Журналист“? Но явно не само е запомнил една татуировка (предполагаме, че разбира и английски) а и я е разтълкувал и свързал с конкретна група. Звучи ли ви правдоподобно? Очевидно е, че този детайл, на които след това се опират много интерпретации, всъщност е лъжа. Да не говорим, че се появи версия на очевидци, доста по-различна от тази на пострадалия старец, според която пострадалия се е държал доста агресивно, заплашвал е и е обиждал многократно група младежи (за които не е ясно какви са). Какво ще стане, ако се окаже, че случаят е като с онази девойка, твърдяща, че полицайка и е бъркала в гащите?

Но нека да видим, къде първо се появи версията за татуировката. Новината тръгна от сайта „Маргиналия“ – една страница, зад която стои група либерални екстремисти. Въпросният портал прави всичко възможно да изкара българите расистки изроди ежедневно малтретиращи етнически и сексуални малцинства. Авторите на проекта твърдят, че в страната има бум на расистки нападения, извършвани от българи. Само, че явно когато твърденията им не отговарят на действителноста, те решават да си измислят такива нападения. Защо ли? Ами да си „борец срещу расизма и хомофибията“ е доста доходоносен бизнес. Редица чуждестранни фондации наливат солидни суми в подобни проекти. А за да си заслужиш паричките, все пак трябва да симулираш дейност.

Но да погледнем и вторият инцидент. На незнайно какви основания в публичното пространство просто бе хвърлено твърдението, че Патрик Първев (единият отговорен за побоя над детето) може би е член на „Кръв и чест“. Не следва никакво доказателство за твърдението. Може би бил отишъл на шествието срещу гей парада в София и може би посещавал подобни събития. Отново нищо конкретно, което да подкрепи твърденията. Само, че междувременно излезе интересна версия, която вероятно ще се окаже вярна – двамата биячи били гей двойка (впрочем има автори, твърдящи, че хомосексуалистите са много по-склонни към прояви на садизъм, отколкото хетеросексуалните). И какво излиза, не „неонацисти“ а хомосексуалисти са извършили зверския побой. Дали обаче сега същите онези журналисти, които ревяха за чистки, ще напишат материали призоваващи за измитане от улиците на хомосексуалистите? Какво ще кажат сега либералните екстремисти, които са най-върлите проводници на содомията? От къде се появиха тези напълно необосновани твърдения за въпросния престъпник – можем да предположим, от същите либерални кръгове, защото тук нещата вече добиват вид на организирана кампания.

И като потвърждение, че става въпрос за кампания – малко след като в публичното пространство бяха хвърлени тези голословни твърдения, бе инициирана подписка за забрана на „Кръв и Чест“. Или казано по-ясно – либералните екстремисти поискаха да се предприемат репресивни действия срещу организация, която няма никаква отговорност за два отделни инцидента. Брутален болшевизъм от хора, твърдящи, че се борят за толерантност. Впрочем, един от хората зад подписката е Ангел Рашков – внук на престъпния цигански бос Кирил Рашков, чийто хора убиха по расистки подбуди 19-годишния Ангел Петров от Катуница.

zbr
Електронната подписка, инициирана срещу „Кръв и Чест“

Целта на либералните екстремисти при такива кампании, разбира се не е да докажат своите твърдения. Целта е лъжите да се пуснат в началото, докато новината е още шокираща за обществото, за да се запечатат в съзнанието на хората. Ясно е, че такива зле скалъпени лъжи лесно ще се разобличат. Но тук се гони определен психологически ефект. Повечето хора ще запомнят първоначалните шокиращи твърдения, малка част ще запомнят какво всъщност е станало след това и как са били разобличени лъжите. Така след време, когато чуят „Кръв и чест“ в съзнанието им ще изниква внушението, че това са чудовища пребиващи старци и малки деца. Ето това е технологията на манипулацията. По този мръсен начин действат либералните екстремисти, опитващи се да унищожат всичко и всеки противоречащ на тоталитарната им идеология. Особено когато защитава националното и традиционното.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
X