Спортни мероприятия

Канадска борба

Национален турнир по канадска борба за студенти

Победителите в турнира

На 12 март 2008 г. в Пловдив беше проведен Национален турнир по канадска борба за студенти. Състезанието беше организирано от Аграрен университет Пловдив, БФКБ и Спортната Организация на БНС–Пловдив.

Състезанието се проведе в главната аула на университета, където едва се събраха желаещите да видят спортното зрелище. Началото започна с кантар, след което участниците бяха разделени в по четири категории, съответно за лява и дясна ръка.

Имаше и отделна категория, където сила и ловкост премериха представителките на нежния пол.

В състезанието взеха участие над 15 университета и колежа от цяла България. Отборът на домакините от Аграрния университет – гр. Пловдив, спечели множество медали (1 златен, 5 сребърни и 4 бронзови) , като същевременно с това завоюва и отборната титла.

Втори на почетната стълбичка се нареди отборът на Техническия университет – гр. София (4 златни медала), а третото място остана за Софийския университет с 2 златни, 1 сребърен и 1 бронзов медали.

Главен съдия на състезанието беше Христо Дериджаков. Подобно състезание се организира за трети път от Петър Станкулов, координатор на спортната дейност към студентския съвет на Аграрен университет – гр. Пловдив и активист на БНС-Пловдив, но за първа година то се проведе като Първото републиканско състезание за младежи, и с участието на други организации.

Димитър Манов, водач на БНС-Пловдив, коментира: “В днешно време няма изградена национална политика, която да възпитава и стимулира желанието за спорт и здравословен начин на живот сред подрастващото поколение. Резултатите от сегашният държавен строй са налице. Значителна част от младото поколение се налива с алкохол и използва наркотици. По този начин тези младежи се унищожават физически и духовно. Така бъдещето на България деградира и загива. Тази политическа система е сбъркана и не създава предпоставки за развитието и просперитета на Българския народ. Поради тази причина тя трябва да бъде сменена и държавното управление да бъде поето от млади, политически необременени и милеещи за Родината си патриоти, защото промяната ще дойде едва когато старият политически номенклатурен елит си замине. Днес от нас зависи да се самовъзпитаваме, тъй като държавата и нейните институции не изпълняват задълженията си не само към младежта, но и към всяка останала сфера от обществено-политическия живот. Наша основна цел е да възродим България и да я превърнем във водеща сила, която да осигури нормален живот за нашите деца.”

Организаторите благодарят на всички, които уважиха спортното мероприятие, както и на спонсорите, които оказаха финансова подкрепа.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button