БНС

Кампания „Парламентарни избори 2009“

За удобните и неудобните националисти

Гвардия 2009

В последните години, след като последователно се провалиха управленията на демократи, комунисти и царисти, стана модерно да си националист, или най-малкото патриот. Мнозина вече изтъркани бивши партийни номенклатури набързо се пребоядисаха и с пълно гърло започнаха да хулят олигархията и да крещят „БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО”. Някои успяха с това дори да постигнат успех (личен, разбира се) и се набутаха в парламента, уж да защитават народните интереси, но бързо се отказаха и направиха опит да си издействат доживотни пенсии от 1500 лв. Но да оставим коментара върху работата на т. нар. националисти в Народното събрание за друг път. Думата ми днес е за национализма като цяло. От години всевъзможни „специалисти”разтягат локуми и залепят различни определения на понятието национализъм. Така в днешно време имаме вече градивен национализъм, шовинистичен, демократичен и даже комунистичен. Ако пък се вгледаме в кадрите на партия „Атака”, ще разберем, че макар да противоречи на здравата логика, на морала и на културните традиции на нашия народ, у нас в България има и педофилски и педерастичен национализъм. Казвам това не, защото съм предубеден, а защото в тази партия гръмнаха поне шест или седем подобни скандали и вече има двама осъдени за педофилия.

Аз, скъпи приятели, за да не остана по-назад от големите умници, ще се опитам също да класифицирам национализма, но по доста по-различен начин. Нито в България, нито където и да било, можем да говорим за добър или лош национализъм, защото навсякъде по света тази дума означава привързаност и любов към всичко родно, и жертвоготовност в името на културата и традициите на твоя собствен народ. Тук е мястото да добавя, че разликата между патриота и националиста е само в това, че последния обича Родината си не само на думи, но и доказва това ежедневно с делата си. Ето така стигаме до очевидния извод, че национализмът не може да бъде един или друг. Той просто е имунната защита на всеки народ. Ако го има, значи ще те бъде, ако ли не – си обречен да изчезнеш. Днес, обаче у нас сме свидетели на нов тип делене на национализма. В България има удобни националисти и неудобни, които биват преследвани, арестувани и заклеймявани като крайни екстремисти. Първите участват в избори, и естествено нищо не променят, докато вторите, към които се числим ние се търпят от властимащите, само защото е нужно да симулират, че у нас има демокрация и свобода на словото. Защо казвам това ли? Казвам го, защото Български Национален Съюз/ГВАРДИЯ е една от най-старите родолюбиви патриотични организации, и за разлика от многобройните, изникнали в последните години, сама е пробила и завоювала правото си да съществува.

Преди месец обявихме намерението си да участваме в предстоящите парламентарни избори, защото след осем дълги години, най-сетне успяхме да се регистрираме като партия. Днес ние имаме активисти и симпатизанти в почти цялата страна и сме готови да продължим с други средства битката за България, която започнахме преди почти десетилетие. В последните дни в наша подкрепа се обявиха редица организации и общественици, както от ляво, така и от дясно.Национално обединение „Държава и воля” обяви, че техни специалисти и експерти ще съдействат при разработването на нашите програмни документи. Подкрепа заявиха както отБългарски Работнически Съюз, Социалистически Младежки Съюз, движение „Народен юмрук”, така и от легионерския Български Национален Фронт, 13 пенсионерски организации и други патриотични сдружения. В нашите листи водещо място намериха Тодор Деянов от фондация „Съвестин”, Веселин Бончев и Венцислав Божилов от сдружение „За Суходол”срещу боклука. Повече от очевидно е, че патриотичният блок на онези, които искат да променят нещо, започна постепенно да се оформя. Това, обаче не се хареса на овластените, защото се създаваше опасна възможност неудобните националисти да изместят удобните псевдопатриоти, които само лаят, но не хапят.

Действията на олигархията не закъсняха. Прокуратурата се задейства и обжалва решението за регистрацията на политическа партия БНС/ГВАРДИЯ, след което Върховният касационен съд отне регистрацията ни. Ето така за пореден път репресивният апарат на онези, които 20 години ни грабят, се опитва да ни спре, защото се страхуват от нас.

Днес ние поехме поредният удар, но „Битката за България” продължава, защото нашият дълг към онези, които отдадоха живота си за нашето Отечество, ни задължава да продължим напред. Нашата цел неизменно остава възраждането на  отминалата слава и блясък на нашата Родина и няма сила, която може да ни отклони от нея. Времето на продажните политици и на удобните националисти скоро ще отмине.

БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж също

Close
Back to top button
X