Анализи

Как глобализаторите подчиняват държавите?

Представяме ви текст, описващ кратко и ясно схемата по която глобалната мафия подчинява отделните държави по света. На народите и режимите, упорито отхвърлящи този сценарий, той им бива налаган чрез военна интервенция или след революционна смяна на властта. Текстът е от блога: http://achoachev.blog.bg, а оригиналното заглавие е Как се завладяват страните”. Поместваме го с незначителна редакторска намеса.

           Когато парите не струват нищо на този, който ги дава на заем, схемата за установяване на световно господство   се променя. Ако някой създава пари от нищото във всякакви количество, както прави съвременния Запад, основният начин за завладяване на света става не войната, а даването на пари на заем.

            Означава ли това,че  силна армия вече не е необходима? Не, даже е много нужна!

            Военната сила е необходима за да се сплашат  тези, които не желаят да вземат на заем.

            Поробването на страната започва с промиването на  мозъците на населението ѝ – за да не забележи никой  нищо. За да имат хората  илюзията, че страната се движи към просперитет и че всичко е наред. Как се гарантира това?

            Чрез медиите.

            Ето защо първото изискване на всички либерали е “свободата на словото”. Но ако смятате, че някой  от “борците за свобода” се грижи за правото ви да изкажете мислите си , вие  дълбоко грешите. Задачата е друга – да се гарантира свобода в промиването  съзнанието на населението .

            Втора задължителна стъпка по пътя за завладяване на страната е да се внуши на хората, простата мисъл, че публичната собственост  не е необходима, че е нещо лошо и неефективно. Следователно тя трябва  спешно да се отдаде в частни ръце, които със сигурност  ще бъдат  по-добри.  Започва приватизацията, в хода на която държавата, т.е.  хората, се  лишават от правото си на собственост върху средствата за производство.

            Третият етап е инвестиране на парични средства в закупуване на американски дългови задължения (облигации). Смисълът на ставащото е прост – Западът  дава пари на свои протежета, които купуват апетитни парчета от държавната собственост. Те, на свой ред, я продават на други слуги на Запада.

            Веселбата идва  по-нататък. Какви дружества се  приватизират на първо място? Логично е да се предположи, че губещите – тоест, държавата да се отърве от баласта. Нищо подобно – първо  отиват  в “ефективните частни ръце” най-печелившите сектори на икономиката.

            Какъв е резултатът? Държавата, загубила предприятията, които преди това са пълнили бюджета ѝ, става  силно зависима от данъчното облагане. То  започва да расте и  да задушава  малките и средните предприятия. Икономическото развитие се забавя, или  изобщо отсъства.

            В същото време държавата започва да изпитва огромни трудности при покриването на разходите си. В края на краищата, преди бюджетът е получавал различни приходи от печелившите държавни предприятия, а сега там влизат  само данъците. Това е само една малка част от това, което е получавал  бюджета по-рано. Няма достатъчно пари в бюджета, и по този начин няма пари не само за плащане на пенсии и обезщетения, но не може да се строят пътища и да се развива икономиката като цяло.

            Но това не е всичко. Държавата не е в състояние да предоставя кредити на своята индустрия, тъй като един от първите резултати от всякакъв вид “реформи” е създаването на независима от държавата Централната банка. Страната започва да изпитва редица проблеми. Само централната банка има право да печата пари според Конституцията, без нея това е невъзможно. Според Закона, Централната банка няма  право да кредитира правителството на своята страна, но има право да кредитира  правителството на САЩ и други страни чрез закупуване на дългови ценни книжа. В резултат на това държавата не разполага с пари и свива  всичките  кредитни програми за икономиката си – както в публичния, така и в частния сектор.

            Но без  кредитен ресурс  нищо сериозно в икономиката не може да бъде създадено. И тогава идва ред на помощта от чуждестранните банки. Включените в единна система с Фед (Федералния резерв на САЩ) и ЕЦБ (Европейска централна банка), чуждестранни финансови институции започват да отпускат заеми на правителството и частния сектор. Това е  последния етап от поробването.

            Забележка: ролята на медиите е огромна  на всички етапи. Трябва да продължи промиването на мозъци в страната, в действителност – на цялата планета. Необходимо е да се обясни правлността да се инвестира в американски облигации. Да се доказва, че всичко е правилно, въпреки факта, че повечето хора разбират странностите на това което се случва. Лесно е да се разбере абсурдността на ситуацията. С какъв процент целият  свят кредитира САЩ? Средно – 1.5%. Това означава, че валутните резерви в повечето страни са  дадени в дълг на САЩ  при такъв малък процент. Отиват парите на Запад за съхранение и се връщат в страната под формата на заеми, но при различен процент. В резултат на това страната се превръща в длъжник.

            Но на Запад изтичат не само средства от резервите. Там заминават и парите на едрия бизнес. Повечето от най-големите предприятия задължително  принадлежат на компании, регистрирани в офшорки или в западните страни. Защо се случва това? Тъй като местните компании  се разрастват  до транснационално равнище  изключително рядко, а западните ТНК (транс-национални компании) напротив – идват в  отворени пазари. Тоест,  част от бизнеса на страната  незабавно  става  “Made in  Запад”.

            Втората част от бизнеса e своя (на поробваната страна), но своя само до “пъпната връв” – формално тя  също  е  западна. Защо се случва това? Не е, защото в един момент така  става по-удобно, а просто защото по друг начин е невъзможно да се оцелее. Искаш ли да получите заем от Запад при минимален процент? Стани местен представител на някоя ТНК – прехвърли  фирмата си в офшорка  или на Запад. Ако не искаш  – ще ти погълнат бизнеса и ще те съсипят . Едрият бизнес не е просто закачен на въдицата на Запада, той е в капан. Местният олигарх  или става  член на Западния олигархичен елит и играе по  неговите правила, или  спокойно  и нежно (и най-важното не прозрачно за медиите) загубва бизнеса  си.

            Какво да кажем за инвестициите? Да се инвестира в дадена страната – това е също форма на заробване. Преди това страната можеше да си построи фабрика и трябваше само да си купи технологията в чужбина. Сега – тя се нуждае от пари  за изграждане на завода. И тези пари, които са били създавани преди от самата държава чрез емитиране  на националната валута, днес може да се получат, само ако се  поканят “инвеститори”. И те ще изградят мрежа от хипермаркети, което в крайна сметка ще доведе до … ами отново парите  да се източат в  чужбина.

            Там – в офшорните зони отиват и печалбите от предприятията. Платени ли са данъците – да. Но преди всички купуваха в магазина, който бе собственост на държавата или някой дребен предприемач. А сега – в мрежата от хипермаркети, които задължително са регистрирани в офшорни зони.

            Системата е изградена така, че всички пари трябва да отидат на Запад, и да се върнат само под формата на заеми, увеличаващи  дълговото заробване на страната.

            Следва изкуствен срив на икономиката, наречен “икономическа криза”. Това се прави с една цел – да се създаде ситуация, в която страната – длъжник няма да може да си плати дълга. Принципът на всяка криза е прост – новият кредитор  не дава повече, а стария си иска парите. Това е всичко. Вашата индустрия и вашата страна – станаха наши. “Да  помогнат” на омотаната в борчове страна идват други “кредитори” – МВФ (Международния валутен фонд) и Световната банка. Не можеш да се върнеш дълга? Приеми военни бази на територията си. Подкрепяй политиката на САЩ и Великобритания. Изпрати войници където ти кажат – било то в Афганистан или в Ирак. И развивай “демокрацията” у дома си – тоест, не пречи на про-западните медии да промиват мозъците на хората. Провеждай гей- паради. Ако не го направиш – ще бъдеш глобен…

            Няма риск – парите които  Западът е дал на заем за самият него не струват нищо. Това са нули в компютъра не подкрепени от нищо

            От нищо, освен от мощна армия, мощни и силни  СМИ (средства за масова информация) и мощни  “защитници на човешките права”, истинската цел на които е да защитават правата на банкерите, които създават пари, за да покорят  целия свят.

            Това е начин да се завладее всяка страна. Схемата е една и съща навсякъде, във всички части на света.

            Тя започва със свободата на словото и води до загуба на суверенитет.

            Ето защо първото и “най-свещено” изискване на  всеки  либерал е “свободата на словото”.

            Без свободата на промиване на мозъците  схемата за поробване веднага ще забуксува …

„Дребният” недостатък на тази схема е, че за да се реализира е необходима именно днешната систаме, позволяваща правене на пари, буквално от нищото. Подобна система, от своя страна, е предварително обречена на самоунищожение, поради своето абсурдно естество. Нейният край може да бъде максимално забавян, но не и избегнат. По всичко личи, че настоящата световна криза е именно началото на този край. – бел. БНС.

Подобни статии

Коментара

  1. Всичко това е подробно обяснено от Джон Пъркинс в книгата му Сonfessions of an economic killer, която предстои да излезе на български език.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button