Анализи

Как Брюксел се превърна в джихадистката столица на Европа

След атаките в Брюксел се свързахме с представители на фламандските националисти от Воорпост (Voorpost), с които поддържаме контакт. Представяме ви коментар на нашият приятел Сет Ван Пасел, относно събитията и процесите, довели, не само до атентатите, но и до превръщането на Брюксел в една истинска столица на джихадизма в Европа. Ето какво каза той по въпроса:

За да бъдат открити дълбоките причини за тези атаки, трябва да се върнем десетилетия назад. През 60-те години белгийското правителство покани хиляди мароканци и алжирци в страната, уж за да работят временно в Белгия. Разбира се, те останаха за постоянно в страната, заедно с жените си и създадоха семейства. След първите мигранти, още и още дойдоха в Белгия (и цяла Западна Европа). Така нашите големи градове се наводниха с мюсюлмани. А Брюксел се превърна в най-ислямизирания белгийски град – повече от 50% от жителите са чужденци, а 25% са мюсюлмани. Първото поколение мигранти действително работеше здраво и не създаваше проблеми. Живееха живота си със собствената си култура. Но при децата им, ситуацията бе съвсем различна. Те не бяха израснали в Мароко или Алжир, а в Белгия. И не можеха да се приспособят към нашата култура. Така много скоро се захванаха с криминална дейност (наркотици, проституция и т.н.). Брюксел бе и крепост на социалистите, град с много лоши политици, които даваха всичко на мюсюлманите, само и само да спечелят гласовете им на избори.

Също така още през 1976 г., белгийския крал предостави “голямата джамия на Брюксел” на Саудитска Арабия, която директно я използва за разпространение на радикален ислям. Така скоро Брюксел се превърна в град с много голяма популация на радикарлизирани мюсюлмани. Към това трябва да добавим и че в цяла Белгия, мюсюлманите бяха под закрилата на либерали, социалисти и християн-демократи, които ги пазеха от всяка “расистка” критика. Също така медиите подкрепяха и се отнасяха (и продължават да го правят) с мигрантите, сякаш са богопомазани (обичайната културно марксистка индоктринация, както в цяла Западна Европа).

Стигна се и до атаките в “Шарли Ебдо” (7-и януари 2015 г.) и както се оказа, използваните оръжия идваха от… Белгия. Атаките в Париж (13 ноември 2015) – коланите с взривове на самоубийците вероятно са били направени в Брюксел, а и двама от терористите, отново са дошли от Брюксел. Единият от тях, Салах Абдеслам (френски гражданин, но живеещ в Брюксел), с помощта на други терористи успя да избяга от Париж обратно в Брюксел.

На 15-и март 2016 г., шестима белгийски и френски полицаи бяха атакувани по време на рутинна проверка в сграда. Трима от тях са простреляни с автоматично оръжие. След като спецчастите ликвидират терориста се установява, че Салах Абдеслам също се е намирал в сградата, но е избягал при престрелката. На 18-и март той е арестуван в друга сграда в Брюксел. След атаките в Париж, до неговия арест, Абдеслам той необезпокоявано е живял в брюкселския квартал, където е получавал голяма подкрепа от мюсюлманската общност. Няколко дни след това, на 22-и март, ислямисти взривиха националното летище и метростанцията в района на европейските институции в Брюксел. Вероятно защото са се бояли, че след ареста на Абдеслам, той ще издаде цялата информация за мрежата им на полицията.

Разбира се, сега виждаме много заглавия в международните медии, как “Брюксел е атакуван”, но в действителност, Брюксел не е атакуван. Само летището (което се намира в Завентем, село до Брюксел, където и аз живея) и метрото в района на европейските институции в Брюксел. И причината поради която същинския Брюксел не е ударен е много проста. Подкрепата за радикалните ислямисти сред многобройното мюсюлманско население е много висока. Например, след атаките бе обявено извънредно положение и всеки трябваше да остане в дома си. Но в районите доминирани от мюсюлмани, пазарния ден си продължаваше спокойно. Дори самите те казваха на медиите, че не им пука и не се страхуват, че ще бъдат нападнати, защото не правели нищо, което да е лошо в очите на терористите. Брюксел се е преврнал в истинска столица на джихадизма в Европа.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button