Международна дейност

Инициативата “Европа събуди се” започна с шествие в Дортмунд

На 14 април в германския град Дортмунд се проведе първото шествие от инициативата “Европа събуди се”. То бе организирано от нашите приятели от местната структура на партия “Десните” (Die Rechte)  и бе подкрепено от редица германски националистически формации, сред които и младежката организация на NPD (Германска националдемократическа партия). Но както подсказва и самото име – това бе една проява не само на местно, а на европейско ниво, в която се включиха националисти от шест държави. Разбира се, членове и симпатизанти на Български Национален Съюз, също взеха участие в нея, като българската делегация бе и най-многобройната – с десет представители на страната ни. Втора по численост бе делегацията на нашите унгарски съратници от “Младежко движение 64 окръга” (HVIM). Включиха се и представители на Френската националистическа партия  (PNF), както и националисти от Норвегия, Белгия и Русия.

Снимка: Матиас Девер

Идеята за това шествие се роди на конференцията “Заедно за Европа”, която се проведе през ноември миналата година, отново в Дортмунд. Тогава, организации, които вече работехме заедно и такива, които имаха желание за сътрудничество, обсъдихме как можем да засилим общите си действия, предвид все по-изострящата се заплаха за нашите народи. Едно от решенията бе конгреса да се превърне в ежегодно събитие на ротационен принцип. Друго бе, да се организира шествието в Дортмунт, като първата масова публична проява на създаващият се единен фронт на европейските националисти. Двете прояви се оказаха изключително успешни. Тук е мястото да кажем и, че бе определено, следващата организация домакин да е именно БНС и двете събития от поредицата да се проведат в нашата Родина.

Шествието преминава пред сградата символ на града. Снимка: Матиас Девер.

Самото шествие в Дортмунд бе много добре организирано и получи широк отзвук в германските медии. Различните източници определят броя на участниците в него между 700 и 1000 души. Представител на всяка от чуждестранните делегации държа реч пред събралите се. От името на българските националисти говори водача на БНС, Звездомир Андронов. Цялото събитие премина при изключително засилено полицейско присъствие. Хиляди полицаи бяха блокирали половината град, имаше пропусквателни пунктове, на които се правеха щателни претърсвания, на всеки изявил желание да се включи. Бе мобилизирана конна полиция, водни оръдия, бронирана техника и хеликоптер. Мерки, изцяло пресилени и ненужни от гледна точка на сигурността. Но целящи да покажат ясно крайно негативното и враждебно отношение на официалната власт към всеки в Германия, позволяващ си да демонстрира родолюбие и да говори открито за катастрофалното положение с нелегалните имигранти. В същото време групички от крайно леви лумпени бяха оставени от полицията необезпокоявано да скандират лозунги като “смърт на германския народ”. Мащабът на шествието и факта, че маршрута му премина през левичарския студентски квартал на града, докара до истинска истерия левите. В импотентен опит за протест някои размахваха разноцветни димки, в цветовете на знамето на гей лобито. Имаше и няколко десетки леви активисти, забулени с разноцветни шалове, които бяха излели по прозорците на домовете си и немощно тропаха със съдове в опит да заглушат звука от колоните на шествието. Разбира се, цялата тази смелост бе заради плътните полицейски кордони, зад които се чувстваха достатъчно сигурни, за да се провикват и да показват среден пръст. В друга ситуация, при случайна среща с националисти, просто бягаха панически.

Мотото на това първо издание на шествието “Европа събуди се” бе “Вашият съюз не е нашата Европа”, защото като националисти, ние не приемаме сегашната бюрократична диктатура и натрапваната ни неомарксистка, глобалистка идеология. Това, за което се борим е една Европа на свободните нации, гарантираща нашата етническа и културна идентичност. Една Европа, която ще извоюваме в борба рамо до рамо, срещу общия враг.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button