Чужбина

Знамето на ислямска държава вече не е незаконно в Швеция

В Швеция вече не се смята за престъпление използването на знамето на терористичната групировка Ислямска държава. Ако сте част от ИДИЛ съвсем спокойно можете гордо да се разхождате или да закачите това знаме на вашият прозорец. Двадесет и три годишен мъж, чието име умишлено не се споменава е бил разследван от шведската полиция, защото е сложил в социалните мрежи снимка, на която позира с въпросния флаг. Джихадистът, за когото се твърди, че е от сирийски произход, категорично отхвърля обвиненията с довода, че знамето и символите върху него са древни мюсюлмански символи, които ИД използва.

Според прокурор Гизела Сьовал не е уместно да се твърди, че тези неща са символ на омразата, както се твърди за свастиката защото, забележете – не пропагандират расова или етническа омраза. Меко казано слабоумното и доста лицемерно заключение се основава на цитирам:

“Ислямска държава не дели хората на етноси и нации, ИД се бори срещу всички, които не са с тях.” На базата на всичко това прокуратурата отказва да внесе обвинението в съда, а въпросният екстремист следователно не се преследва от закона.  Явно, ако не мразиш точно определена група от хора, а искаш да убиеш всички, които не са полудиви и не искат да избиват невинни хора, както и да изнасилват “законно” малки деца, то тогава няма проблем.

Подобен случай с това знаме виждаме и в Англия, където бившият кмет на Лондон Борис Джонсън смята, че не е редно да се криминализира използването на този флаг. От негово изявление става ясно, че според него е грешка да се забранява подобно нещо, тъй като Англия е “свободна страна” и подобен акт би нарушил баланса в държавата. Въпреки, че лично той заявява, че не му харесва да вижда това знаме във Великобритания.

Явно е, че европейските правителства под натиска на ЕС и организации със съмнително финансиране целенасочено помагат за унищожаването на най-стария континент и европейските нации. Нашите народи трябва да се събудят от летаргията, в която са изпаднали, за да защитят своето съществуване и това на нашите деца. Единственото спасение се крие в самите нас, защото когато няма адекватна държава е време сами да се погрижим за себе си!

Цветелин Пенков

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button