Социална дейност

Зимна помощ 2008

За четвърта поредна година в студените зимни дни БНС/ГВАРДИЯ стартира своята Хуманитарна акция в помощ на Българските пенсионери. В продължение на две седмици, напълно безплатно националистите ще раздават храна и топъл чай на нашите забравени от Бога и държавата майки и бащи, баби и дядовци.

„Всеки ден виждаме как фалшиви родолюбци се бият в гърдите и ни баламосват с празните си приказки. Срамно е, че такива само говорят и нищо не правят.” – коментира Боян Расате. „Всеки националист обича своето Отечество, а това означава да се грижим най-вече за възрастните хора и децата. Кажете ми, кой от сегашните боклуци в парламента го прави?” – допълни още той.

Желанието на младите националисти е инициативата да добие по-голяма популярност и в бъдеще да се провежда във всички по-големи градове на България. „За жалост към момента не разполагаме с достатъчно пари за това, но срещаме все по-голяма съпричастност от страна на някои фирми и най-вече на гражданите, които помагат със своите дарения.” – допълни Росен Спартянов – ръководител на БНС-Хуманитарен корпус.

Младежите споделиха, че целта им е не да нахранят пенсионерите, а да ги зарадват с внимание по празниците и да им покажат, че не са забравени.

Различното тази година е, че акцията няма да се проведе само в София, но също така и в Пловдив, Варна, Бургас, Пазарджик и Стара Загора. В столицата ще има две места, на които възрастните хора ще могат да получат топъл чай и сандвичи – площадът на църквата „Света Неделя” и площад „Славейков”.

В Пазарджик младежите с елечета на Хуманитарния корпус на БНС/ГВАРДИЯ ще стоят до часовниковата кула.

В Пловдив – на площад „Стефан Стамболов”.

Във Варна – на входа на морската градина пред фестивалния комплекс и пред хотел „Черно море”.

В Бургас мястото ще бъде площад „Тройката”, а в Стара Загора – парк „Ал. Стамболийски”.

Акцията ще продължи от 15-и до 30-и декември.

Нека всеки, който е съпричастен към каузата и има финансовата възможност, да направи своето дарение. Събраните пари ще отидат за закупуването на още храна и топли напитки. Дарения могат да се правят както в пунктовете в петте града, така и на следната банкова сметка:

Swift code: FINVBGSF

Bank Acc. : 101 336 93 05

Bank code: 15091501

IBAN: BG02 FINV 9150 10BG N02J 2P

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button