БНС

За какво протестираме ние

Днес сутринта стана ясно, че премиера възнамерява да подаде оставка след продължаващите вече няколко седмици протести. Това, което уж го подтикнало били кървавите сцени при вчерашното разпръскване на демонстрантите при „Орлов мост”. За нас този ход на Борисов е ни повече, ни по-малко прах в очите. Първо – това е директно бягство от отговорност, тъй като проблемът с ЕРП-та, от който започнаха протестите, на практика не е решен. По този начин фокуса се измества към политическите интриги и всичко се свежда до предизборна борба между „опозиция” и „управляващи”, които обаче са продукт на една и съща червена олигархия. Това е и целта на криминално-политически групировки като БСП, ГЕРБ и всички добре познати ни от „прехода” играчи. Самият Борисов прави този чисто популистки ход, опитвайки се да възстанови образът си на герой в очите на по-наивните избиратели. Така трябва да излезе като добрият премиер, готов на всичко, дори да подаде оставката си за народа. А народа, осъзнавайки това, трябва да се разкае дълбоко и да го призове отново на власт, за да възтържествува справедливостта и всички да са доволни. Акцията вече е в ход и който гледа сутрешния блок на БТВ, се убеди, че сценарият е точно този. Реално обаче, няма значение дали ще подаде оставка в момента или не, тъй като до нови избори остават няколко месеца и чисто технически, ще продължава да е на власт. Единственото което ще се случи е да избяга от отговорност.

Хората обаче искат реално решение на конкретни проблеми и то веднага. Искат отнемане лицензите на всички ЕРП-та, искат пълно разследване на цялата верига, включително и на далаверите, които се правят с тока от държавните предприятия. Искат съд за чуждите грабители, но и за всички министри и висши държавни функционери, отговорни за осъществяването на тази престъпна схема. Искат компенсация за ограбването. Искат ликвидация на всички подобни монополи в цялата страна, като топлофикации и водоснабдяване. Искат присъди и затвор за виновните от всички правителства до момента. И това е минимумът цели на протеста.

Проблемът обаче не са само монополите, нито само Борисов, Цветанов или това правителство. Проблемът са и Станишев, Доган, Костов, Кунева и цялата продажна политическа сган, част от една не 23, а близо 70 годишна система, планомерно унищожаваща българите. Мошеническата схема с ЕРП-тата е един от многото инструменти за икономически геноцид срещу народа ни. Една от многото схеми за източване на богатата ни държава и за зверска експлоатация и ограбване на трудолюбивия ни и твърде търпелив народ. Протестът е насочен именно срещу тази система, която ако не бъде сменена, ще унищожи и държавност, и народ. Да, този протест няма да осъществи промяната, но той е началото на една борба, която тепърва започва. Това, което реално може да постигне са конкретните цели, изброени по-горе. А битки тепърва предстоят, защото за българите е въпрос на живот и смърт да премахнат тази система. Истински национален елит и истинско национално мислене се формират все по-ясно и вече е въпрос на време да победим. И това са процеси, които се развиват не само в България.

Подобни статии

Коментара

  1. Лично бих вкарал в пандиза доживот едни 50-ина тунеядци и техните мутри, назначени милионери и къртици в администрацията!Дано да доживея да ми паднат в ръцете!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
X