Международна дейност

“Заедно за Европа” – конгрес на европейски националисти в Дортмунд

Представители на Български Национален Съюз взеха участие в провелият се на 4 ноември в Дортмунд, конгрес на европейски националистически организации. Събитието, организирано от партия “Десните” (Die Rechte) премина под надслов “Заедно за Европа”. Освен германските домакини и българските делегати, в него взеха участие и представители от Русия (Руско имперско движение/ РИД), Унгария (“Младежко движение 64 окръга”/ HVIM), Франция (Френска националистическа партия/ PNF), както и независими национални активисти от Норвегия и Холандия. Всяка от организациите представи на кратко своите идеи, история и дейността, която развива. Обърнато бе внимание и на специфичната обстановка и проблеми в различните държави. Обсъдени бяха и различни форми на бъдещо сътрудничество и общи мероприятие на европейско ниво. Макар с много от участниците от години да поддържаме добри и ползотворни отношения (особено с германските ни другари, с които вече над 10 години тясно си сътрудничим), бяха предложени конкретни мерки, как това сътрудничество да премине на нов етап, за да изградим единен европейски фронт.

Бе решено конгреса да се превърне в ежегодно събитие на ротационен принцип, като се определи за 2018 година срещата да се проведе в България, при домакинство на БНС. Друго общо мероприятие, което бе определено е провеждането на шествие под надслов “Европа, събуди се!”, което ще се проведе на 14 април догодина, отново в Дортмунд. Всяка от организациите се ангажира да изпрати своя делегация на него.

Разбира се, нашите европейски съратници ще се включат и в наближаващия Луковмарш. А германските ни приятели ще посетят заедно с нас и традиционното шествие срещу Ньойския диктат, което пловдивската организация на “Кръв и чест” ще проведе на 25-ти този месец в града.

След края на официалната част на конгреса, домакините се бяха погрижили и за доброто настроение на гостите. Музикални изпълнения на живо бяха осигурени от Хенрик Пилстрьом (музикант и активист на Шведското движение за съпротива) и Фил от германската патриотична рок група FLAK. Цялото събитие и всичко съпътстващо бе перфектно организирано от германските ни съратници. Благодарим им за изключителното гостоприемство и топлото посрещане.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button